Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Misstaget många gör när de målar ögonbrynen – blir onaturligt

07 mar, 2023 
Ett ögonbryn som är naturligt målat och ett annat väldigt markerat
Svårt att få till ögonbrynen?
Make up-artisten Janae Locklard visar två olika varianter av ögonbrynssminkning på hur man ska måla – och inte. Dessutom tipsar hon om den enda produkt man behöver, skriver The Sun.
Annons

Det kan vara riktigt trixigt att måla ögonbrynen: Antingen kan de bli för mörka, i fel nyans, fel form och se alldeles onaturliga ut.

Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nuBrand logo
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

Janae Locklard är make up-artist och självutnämnd ögonbrynsexpert. I en TikTok-video, som brittiska The Sun uppmärksammat, tar hon upp vanliga misstag när det kommer till att måla ögonbrynen.

Hon ger också sina bästa tips på hur du bäst lyckas med din ögonbryns-make-up och vilken produkt som är den enda du behöver.

Bästa (och sämsta) sättet att måla ögonbrynen på

 1. Börja inte med att lägga basen
  Om du börjar med att lägga basen först finns risken att du målar över och kapar kanten av ögonbrynet – börja först med att måla ögonbrynen för naturligare resultat.

 2. Använd inte en för tjock pensel
  Många använder en för tjock ögonbrynspensel eller penna, vilket ger ett hår och onaturligt intryck.

 3. Ögonbrynsgel är tricket!
  Janae Locklards absoluta favorit är ögonbrynsgelen. Hon använder en liten borste som hon doppar i gelen och målar sedan stråna i ögonbrynen uppåt och utåt. Använd sparsamt med gel, det kommer inte bli bättre ju mer man borstar, säger make-up-artisten. Mjuka till kanterna om de är för hårda. Det sitter som berget, menar hon. Fyll sedan i med streck där det finns glesa partier i brynet med en smal ögonbrynspenna. Om du är brunett som Janae – använd en kall brun nyans.

 4. Måla inte runt ögonbrynen med concealer
  Måla inte med concealer runt hela ögonbrynet, speciellt inte om du använder en väldigt ljus concealer. I stället kan du måla med en smal pensel nedtill i slutet av ögonbrynet. Samma sak där ögonbrynet börjar, måla en tunn linje nedtill. Om du vill rama in ögonbrynet, använd väldigt sparsamt med foundation.

Resultatet: Hårt sminkade bryn – och mer naturliga

Janae Locklard visar skillnaden på en hård sminkning och en mer naturlig.
Janae Locklard visar skillnaden på en mindre naturlig ögonbryns-look på vänster ögonbryn, och en mer naturlig look till höger.
Foto: TikTok/The Sun.

I videon visar Janae Locklard resultatet av en hård ögonbrynssminkning som många gör misstaget med, på vänster ögonbryn – och en mer naturlig och lätt-på-handen-sminkning till höger. Och visst ser man stor skillnad!

Annons