Annons

Annons

Många snabba pass hjälper dig ner i vikt

Fem minuters rörelse några gånger om dagen hjälper dig att komma i form! Vårt program stärker dig och hjälper dig att gå ner i vikt – utan att det tar så mycket tid.

Det kan löna sig att träna snabba pass.

Det kan löna sig att träna snabba pass.

Motion och träning behöver inte handla om timslånga svettiga, pass på ett gym med speciella träningskläder och skor. I dag vet forskarna att det finns en ”light-nivå” av träning som ger god effekt på både hälsan och formen. Det handlar om enkla aktiviteter som du kan väva in i din vardag – och som gör att träningen lättare blir av!

Korta och lätta motionspass slukar kalorier och skruvar upp förbränningen på både kort och lång sikt. Om du varje dag får ihop sex stycken 5-minuterspass har du under en vecka förbränt lika många kalorier som om du hade joggat i 1 tim och 45 minuter!

Annons

Ett dagsschema kan se ut så här:

  • Benpass vid frukostbordet.
  • Powergå en sträcka till jobbet.
  • Powergå eller trappträna på lunchen.
  • Benpass vid kontorsstolen på eftermiddagen.
  • Powergå på väg hem.
  • Situps vid tv-soffan.

Trappträning

Gå raskt uppför hela trappan. Placera hela foten på varje trappsteg för att skona hälsenorna. Undvik att fälla överkroppen framåt när du går uppför.
Ta hjälp av armarna när du går. Gå kontrollerat nerför. Om du känner av knäna tar du det lugnt.

Powergå på lunchen

Ta en riktigt rask 5-minuterspromenad på lunchen och ytterligare ett par gånger per dag. Ta ut stegen ordentligt och känn att du skjuter ifrån kraftfullt vid varje steg. Låt armarna pendla med dynamiskt vid varje steg och använd dem aktivt för att få upp tempot.

Situps vid tv:n

Ligg på golvet eller, om du vill göra det lättare, halvligg mot armstödet. Placera händerna vid huvudet, dra in naveln något och rulla upp kota för kota så högt du kan. Rulla ner igen och upprepa så många du hinner under 5 minuter. Du kan vila kort mitt i passet om det behövs – förläng då träningstiden med lika många minuter som du vilar. Andas ut när du rullar ihop och in på vägen ner.

Benträning vid matbordet

Stå med fötterna i höftbredd och med god hållning. Spänn magen något och böj knäna som om du ska sätta dig på en stol. Vänd  när knäna är böjda 90 grader och sträck till raka knän. Upprepa så många du hinner under 5 minuter.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…