SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Trädgård light – 5 tips för mer tid i hängmattan!

02 jun, 2017 
Trädgården ska vara en plats för återhämtning och inte ett stressande dåligt samvete. Lär av naturen och få en lättskött oas som ger tid för hängmattan.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Lyckas med köksträdgården – 7 tipsBrand logo
Lyckas med köksträdgården – 7 tips

Egentligen handlar det om att efterlikna naturen som inte har någon trädgårdsmästare. Genom att låta trädgården bli lite mer vild bjuder du också in fåglar och småkryp som effektivt håller efter skadegörare och sköter pollineringen.

Minska gräsmattan och rabatter och satsa på generösa buskage och träd.

Lämna ingen jord bar som bjuder in ogräs. Satsa på marktäckande perenner och täck med gräsklipp och växtrester så bibehålls markfukten, jorden gödslas och ogräs hindras att etablera sig.

Tiominuterstricket: Med ”ofta men lite”-metoden uträttar du storverk och det blir roligt att sköta om täppan. På en vända hinner du rycka några ogräs, vattna tomaterna och ta in en doftande roskvist. Dagen efter hinner du olja in en stol, nästa skörda sista jordgubbarna.

Skippa krukodling som kräver passning med vattning och gödning. Undantag någon rejält stor kruka med tomater på plockavstånd.

Vattna sällan men rejält, det ger tåliga rötter. Välj torktåliga växter och satsa på en bra vattenspridare som gör jobbet.

Av Karin Elmberg

Smartaste träningen just nu: trädgårdsarbete!

Bränn kalorier med trädgårdsarbete!
Bränn kalorier med trädgårdsarbete!

Läs också: Smartaste träningen just nu: trädgårdsarbete!

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons