Stressa ner – 8 enkla övningar som hjälper dig!

29 jun, 2016 
https://image.mabra.com/anna-c1.jpg.jpg?imageId=6444565&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Anna Carsall
alltid stressad? här hittar du hjälpen!
Att vara uppe i varv ibland ingår i livet. Det viktiga är att kunna slappna av regelbundet! Här är övningar som är lika effektiva som superenkla – och kan göras i princip var som helst.
Annons

Det är inte ett dugg farligt att vara stressad då och då. Det viktiga är att ge sig själv återhämtning, så att hjärnan och kroppen får slappna av – inte bara mellan varven utan också när man är mitt i.

Ofta tänker vi kanske på återhämtning som semester, göra roliga saker, träffa människor vi uppskattar, röra på oss, massagebehandlingar och åka på spa.

Recept.se Nyhetsbrev

Men de mikrosmå pauserna är minst lika viktiga! Och vi behöver ofta flera om dagen. Den snabba återhämtningen hjälper oss få ner stresspåslag omedelbart, och gör att hjärnan håller kontakten med lugn och ro-systemet (parasympatiska nervsystemet). Är vi stressade länge, utan pauser, kan nämligen hjärnan få svårt att koppla på det här nervsystemet när vi väl vill vila. Och det är då vi riskerar att bli utmattade och deprimerade.

Att ta hjälp av kroppen för att stressa ner är oerhört kraftfullt, hur enkelt som helst – och har stor effekt på hur vi mår!

8 effektiva övningar mot vardagsstress

stress

Lär dig konsten att varva ner enkelt och effektivt. Här är åtta enkla sätt som hjälper dig att hitta lugnet:

8 effektiva övningar med anti-stress-effekt!

Annons