FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

4 ställen du inte vill missa att städa på i sommar

04 jul, 2021 
ställen du vill städa extra noga på i sommar
Sommar, värme och fukt – och kanske bakteriernas favoritårstid. De här ställena vill du kanske passa på att städa lite extra noga nu?
Annons
4 städtips som kommer göra ditt liv så mycket enklareBrand logo
4 städtips som kommer göra ditt liv så mycket enklare

Under sommaren är det ofta varmare och i värme och fukt trivs bakterier extra bra. Så även om städa kanske är det sista vi vill tänka på mellan sol, bad och semester så kan det vara precis det vi borde göra.

Dessutom är det ju en perfekt tid att passa på att göra sådant som man inte gärna gör när det är mörkt och kallt ute. Här är till exempel fyra platser du nog vill städa lite extra noga i sommar.

Badrummet

Mögel mår som bäst där det är riktigt varm och blött. Risken att det gror extra i badrummet i sommaren finns med andra ord.

Håll lite extra rent i badrummet, och inte minst – se till att avloppen är rensade så att vattnet rinner undan bra när du duschar och badar.

Allt med filter

Alla typer av filter du har – i ventiler, luftrenare eller AC, dammsugare och så vidare har fått jobba hårt, inte minst efter en riktig pollen-vår.

Annons

Rengör filter eller byt dem för att inte riskera att bli allergisk, och för att minska risken för mögel. Luften blir renar och maskinerna kan bli mer effektiva på kuppen.

städar duschen extra noga på sommaren

Fönster

Jamen är det någon gång man verkligen ska passa på att göra rent fönster så är det ju när man slipper stå och frysa medan man slabbar med vatten.

Dessutom vill man ju kanske njuta av utsikten lite extra på sommaren. Rassla av alla fönster på en varm förmiddag så kan du njuta av den rena känslan resten av dagen sen.

Soptunnorna

Allting luktar gärna lite extra snabbt och mycket under sommaren. Soptunnorna är inget undantag.

Bor du så du har egna soptunnor, kanske till och med med separat matavfall, så är det ett utmärkt tillfälle att spola ur dem ordentligt nu medan det är varmare.

Även soptunnorna inne kan behöva sig en rejäl omgång. Skura ur ordentligt och fräscha till.

Källa: Mindbodygreen Foto: TT

Annons