HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Sömnlös? Då ska du INTE göra det här!

27 jan, 2017 
Ta tag i sömnproblemen – annars kan de göra dig överviktig.
Att vakna mitt i natten och somna om är lättare sagt än gjort. Men om du undviker de här sakerna ökar chansen!
Annons

Vad är det absolut värsta man kan göra om man vaknar mitt i natten och vill somna om? Enligt den amerikanska sömnexperten och läkaren Michael Breus finns det framförallt två saker man ska undvika. Nämligen de här:

  • Titta på klockan. Att kolla tiden och räkna på hur många timmar till man hinner sova är det värsta man kan göra. Det skapar nämligen bara ångest och oro för att man inte får den sömn man behöver – och gör det ännu svårare att somna om. Ignorera klockan, göm den och lägg mobilen så långt bort att du inte kan kolla tiden på den istället.
  • Gå upp. Vissa sömnexperter brukar säga att man ska gå upp och göra något annat en stund, om man inte kan somna inom en viss tid. Men det gäller inte om man vaknar och vill somna om! Bara att du reser dig upp gör att puls, blodtryck och blodcirkulation ökar. För att kunna somna om måste kroppen komma till ro igen och det tar tid. Ligg därför kvar i sängen så undviker du att varva upp kroppen i onödan.

Källa: Daily Mail

Foto: Thinkstock

 

Att sova med strumporna på har oväntade fördelar

Sover du med strumporna på?

Läs också: Att sova med strumporna på har oväntade fördelar

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons