Sofia Wistam berättar om konsekvenserna av 16 weeks of hell

Sofia Wistam medverkade i tv-programmet Den stora hälsoresan, där svenska kändisar tar sig an konceptet 16 weeks of hell. Nu berättar hon hur livet förändrats efter det.
TV: Det här är 16 weeks of hell - så tränar du enligt programmet
1:13

Efter reklamen: TV: Det här är 16 weeks of hell - så tränar du enligt programmet

(1:13)

Slå på ljud

Sofia Wistam var en av de kändisar som medverkade i den senaste säsongen av Den stora hälsoresan på Discovery+, där flera svenska kändisar tar sig an konceptet 16 weeks of hell – och lägger om sin träning och kost helt i totalt 16 veckor.

De medverkande har efter programmet visat upp sina nya, trimmade kroppar. Och nog syns det att de legat i hårdträning.

Sofia Wistam: ”Jag tränar mycket och äter medelmycket”

I sin podcast som Sofia Wistam driver ihop med Pernilla Wahlgren berättar hon nu hur hennes liv ser ut efter att hon tagit sig igenom 16 weeks of hell.

– Efter 16 weeks of hell, jag kan säga att jag äter mer, jag går till bageriet och köper en bulle, jag kan äta en pasta. Jag äter betydligt mer än jag gjorde då så klart. Men jag rör också mycket mer på mig än vad jag gjorde innan, säger Sofia Wistam, och fortsätter:

– Nu håller jag den balansen, jag tränar mycket och äter medelmycket skulle jag säga, utan att tänka på det. Utan att banta och utan att överäta! Speciellt godis och sånt där kan jag trycka i mig hur mycket som helst av. Jag tycker ändå att jag håller det på en bra balans.

Så blir träningen en del av Sofias vardag

Något som Pernilla Wahlgren uppmärksammat är att träningen blivit en naturlig del av Sofias liv, till skillnad från förut.

– Om man tittar på hur du lever nu jämfört med hur du levde förr så har träningen blivit en del i ditt liv, att du tycker om att träna, det är ju toppen, säger Pernilla.

Sofia Wistam är dock inte helt med henne på att hon tycker att träning är roligt. Men hur som helst, så blir träningen av.

– Ja, jag skulle överdriva om jag sa att jag tyckte om det. Men däremot har jag hittat ett trick, jag har min PT som jag har hemma i Stockholm som har ett schema till mig och påminner mig. 'Jaha, hur har det gått idag?', du vet. Så jag känner att jag måste göra så att hon ser att jag håller igång. Det passar mig, att jag har någon som bryr sig om jag tränar eller inte.

TV: Här är 5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste
0:49

Efter reklamen: TV: Här är 5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

(0:49)

Slå på ljud

Utvald läsning