SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Sofia förde krig mot sin mage: "Nu vet jag vad min mage tål"

04 jan, 2018 
Sofia Koch, 31, hade provat ”allt” innan hon äntligen fick ordning på magen med hjälp av Clean Reset.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Sofia har haft problem med magen i form av smärta, förstoppning, diarré, gaser och uppblåsthet sedan hon var 14 år. Trots att hon genomgått ett otal läkarbesök, många kontroller, inklusive koloskopi och gastroskopi, har vården aldrig kunnat hitta någon orsak till hennes magproblem.

– Jag blev skickad mellan olika specialister och hamnade i en återvändsgränd. Jag fick beskedet att ingenting var fel och själv kunde jag inte heller hitta något mönster i mina reaktioner, säger Sofia.

Läs också: Lugn mage och smalare midja? Testa pH-metoden!

För åtta månader sedan kom hon till en brytpunkt. Under de senaste två åren hade problemen bara blivit värre och värre. De drabbade nu inte bara magen utan också hennes humör och energinivå. Sofia bestämde sig för att göra något åt sin situation. En kollega på hennes jobb tipsade henne om Clean Reset-metoden och Sofia tog kontakt med Victoria Carinci.

Av henne fick Sofia listor på det hon skulle äta respektive inte äta och instruktioner om hur lång tid hon skulle hålla sig till det. Ganska snabbt efter att hon kommit igång kände hon en stor skillnad i kroppen. Sofia tappade vätska och den svullna magen hon haft i så många år försvann. Det motiverade henne att fortsätta.

Annons

Läs också: Starta om magen med Clean Reset 

– Visst, stundtals var det tufft och omställningen var stor. Samtidigt hade jag haft problem i 15 år och jag tänkte att om det här är kan hjälpa mig så är det så himla värt det, säger hon.

Metoden gav Sofia möjlighet att testa hur maten påverkade magproblemen, och nu vet hon vad hon mår bra av att äta och inte. Hon fick tydliga signaler från kroppen om något inte passade henne. Sofia förstår också varför hon aldrig sett något mönster i magproblemen: För henne kommer inte symtomen samtidigt som hon äter något hon inte mår bra av, utan först senare, vid nästa måltid.

– Nu förstår jag mer om hur min kropp fungerar. Gluten stannar upp min mage totalt och bacon kan jag absolut inte äta för det blir jag jättedålig av.

Läs också: Platt, mätt & lugn – bästa knepen för en nöjd mage!

Sofia har i dag full kontroll på sin hälsa. Hennes mage har stabiliserat sig helt och hållet, vätskan hon samlat på sig är borta och hon har inte ont i fötterna längre. Dessutom har hon tappat vikt och minskat flera centimeter i midjemåttet. Energin har också kommit tillbaka.

– Det känns inte begränsande för mig att utesluta mat jag inte mår bra av. Det är ett val jag gör eftersom det får mig att må så mycket bättre.

Av: Katarina Hagberg

 

Sofia Koch

Ålder: 31.

Familj: Maken Martin, sonen William 2 år och och bebis på väg.

Bor: Huddinge.

Gör: Konsultchef.

Annons