Slipp myggen i sommar – 6 enkla tips

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Myggspray, praktiskt roll-on eller varför inte en myggservett? Låt inte myggorna hindra dig från att mysa i parken, trädgården eller kanske vandra i skog och mark. Här listar vi några smarta hjälpmedel som kan hjälpa dig hålla de stickande plågoandarna borta.

1. Myggmedel i praktisk roll-on

Ett myggmedel (reklamlänk från Adtraction) i praktisk roll on-förpackning som ger ett effektivt skydd i minst 5–6 timmar. Godkänt att använda mot mygg, knott och andra stickande insekter. Minskar risken för bett av fästing. Dra över huden på de kroppsdelar du vill skydda. Ej för barn under 3 år. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

En lättapplicerad myggspray (reklamlänk från Adtraction) som ger bra täckning av huden och effektivt skydd mot mygg i minst 8 timmar. För att minska risken för fästingbett måste exponerade hudytor täckas helt. Spraya där kläderna slutar för att hindra fästingarna från att krypa in. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

3. Mygg- och fästingservett

Denna mygg- och fästingservett (reklamlänk från Adtraction) minskar risken för bett av fästing, mygg och knott. Den verkar effektivt och långvarigt även i tropiskt klimat. Används endast på mindre hudytor. 1 servett ska räcka för applicering på till exempel armar och ben. Används med försiktighet på barn. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

4. Alsolsprit

Alsolsprit (reklamlänk från Adtraction) skyddar kanske inte mot myggorna men hjälper till att lindra klåda om myggorna lyckas bita dig. Alsolsprit är även rengörande med mild uttorkande och sammandragande effekt. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

5. Portabelt myggskydd

Gasdrivet och ljudlöst myggskydd (reklamlänk från Awin.com). Utsöndrar luktfritt myggmedel och täcker upp till 20 m². Det kompakta formatet gör det lämpligt att ta med på fisketuren, tältningen eller picknicken. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

6. Myggnät

Att välja mellan öppet fönster och mygg eller stängt fönster och myggfritt – det är som att välja mellan pest eller kolera! Med ett enkelt myggnät håller du sommarens kryp på rätt sida fönstret och du kan vädra i lugn och ro. Läs mer och köp här.

Foto: IBL

 

Läs också:

8 växter som håller myggor borta i sommar

Sugen på sex? Då biter myggen dig!

10 saker du känner igen om du är myggornas favorit

 

Redaktionens tips
Dela på: