SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Sats lanserar skratt-klasser och sömnmeditation

15 jan, 2019 
Skratt- och sömnklasser Sats
Sömn och skratt är lika viktigt som träning. Därför lanserar Sats online-klasser med ett nytt fokus på välmående: skrattklasser och sömnmeditation.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Skrattklasser har varit en snackis ett tag och olika typer av sömnklasser börjar poppa upp som en trend här och var i hälsobranschen världen runt. Nu hänger Sats på och blir först i Sverige med att lansera den här typen av klasser brett.

– Det bästa sättet att starta dagen på, är genom att få sig ett gott skratt. Därför lanserar vi nu online-klassen Happy New Laughter – en 10 minuters-klass med skrattgaranti, säger Tonje Kristenstuen, Concept Manager på Sats.

Det välanvända uttrycket ”ett gott skratt förlänger livet” stämmer bättre än vad man kan tro. Det är nämligen bevisat att skratt kan påverka musklerna i kroppen på samma sätt som ett träningspass. Genom att skratta frigörs endorfiner, vilket innebär att stressnivåerna i kroppen går ned. Att skratta och le är därför så avgörande för livskvaliteten att skratt kan betraktas som meditation. 

– Visste du att kroppen inte kan skilja på ett låtsasskratt eller ett äkta skratt? Den fysiska effekten är densamma oavsett om du framkallar ett skratt eller om du skrattar på riktigt. Du behöver alltså inte gå runt och skratta automatiskt för att få de positiva effekterna, utan det går att ordna genom skratt-träning, förklarar Tonje Kristenstuen.

Annons

Ny klass för avslappning

Vikten av vila är en av de dominerande hälsotrenderna 2019. Nedvarvning och avkoppling, men framförallt sömn – vår allra viktigaste form av återhämtning är helt avgörande för vår fysiska och psykiska hälsa. Därför lanserar Sats nu sömnmeditation i form av online-klassen Happy New Sleep.

– På Sats vill vi erbjuda våra medlemmar ett helhetsutbud för välmående, därför lanserar vi nu sömn- och avslappningsmeditationen Happy New Sleep på sats.se. Detta passar för alla som vill få hjälp att slappna av – oavsett om det är en paus mitt på dagen eller innan läggdags. Du behöver egentligen bara hitta en bekväm position, blunda och lyssna till det som sägs. Under meditationen fokuserar vi på andning och lugn vägledning för att hålla tankarna koncentrerade och harmoniska, säger Tonje Kristenstuen. 

Happy New Sleep och Happy New Laughter finns tillgängliga på sats.se från den 14 januari och är en del av Sats stora satsning på välmående som kallas Happy New You.

Läs också:

Hälsotrenderna 2019: Så äter, tränar och lever vi

5 roliga anledningar till att skratta mer

8 saker som händer i kroppen när du sover för lite

Håll nyårslöftet även efter januari – Smart-metoden hjälper dig att få nya vanor

Annons