SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Sarah Dawn Finer om tuffa vardagen: “Nyförlöst och bonusungar”

17 jan, 2022 
Sarah Dawn Finer om tuffa vardagen: “Nyförlöst och bonusungar”
I snart ett år har Sarah Dawn Finer varit tvåbarnsmamma. Nu öppnar hon upp om livet som det ser ut nu, och medger att hon inte är helt på topp.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Sångfågeln tillika Talang-jurymedlemmen Sarah Dawn Finer, 40, har två barn med sin partner Jonas Reinsjö, 40. Hennes äldsta dotter Annie fyller fem år nu i maj, och lille Benji fyller ett samma månad.

TV: Sarah Dawn Finer – 7 saker du vill vetaBrand logo
TV: Sarah Dawn Finer – 7 saker du vill veta

– Att vara mamma är en ynnest och ära och det svåraste jobbet som finns. Det finns ingen handbok för det. ”It’s just learning by doing”. Problemet är att alla är olika, varenda unge. Jag älskar mina barn och tycker om att hänga med dem för de är roliga och jag älskar att se livet igenom deras ögon, säger hon nu i en stor intervju med Amelia.

Annons

Sarah Dawn Finer om att vara bonusmamma

Sarah Dawn Finers kärlek Jonas Reinsjö har fyra barn sedan sina tidigare relationer, så hon rockar även livet som bonusmamma.

– Att vara bonusförälder finns det ingen handbok för alls, trots att jag läst böcker i ämnet. Det är också en ynnest. Man måste växa in i hur man ska göra. Det hade jag ingen aning om innan. Som sagt, alla är olika, alla situationer är olika. Hela tiden är det ”hit and miss”, säger hon om livet med ungarna.

Ett av Jonas barn har lämnat boet och flyttat hemifrån, ett bor med Sarah och Jonas på heltid, och de två andra bor med dem varannan vecka.

Sarah Dawn Finer om diagnosen adhd

Sarah Dawn Finer fick sin adhd-diagnos häromåret, vilket var förlösande för sångerskan som därmed fick en större förståelse för sig själv. Men vad gäller hälsan just nu känner hon sig inte riktigt på topp. Hon räknar med att komma tillbaka med full kraft inom kort.

Annons

– Jag är en nyförlöst tvåbarnsmamma med bonusungar och två års pandemi i ryggen, så du kan ju gissa. Jag har precis fyllt 40, men räknar med att komma tillbaka starkt och ha en hälsotopp när jag fyller 50. Då har jag tonåringar och de andra barnen vi har kan vid det laget ta hand om sig själva.

sarah dawn finer i helbild
Just nu är hon aktuell i TV4-programmet Talang. Sarah Dawn Finer sitter i juryn ihop med Edward af Sillén, Bianca Ingrosso och David Batra.

Foto: TT/Instagram

Se också: Sarah Dawn Finer om sin adhd-diagnos: "Sorgligt att det tagit sådan tid"Brand logo
Se också: Sarah Dawn Finer om sin adhd-diagnos: "Sorgligt att det tagit sådan tid"
Annons