Artikeln innehåller reklamlänkar
FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Roligaste och peppigaste föräldraböckerna i hyllan just nu!

30 maj, 2018 
Gillar du Hormoner och hemorrojder och Hejhej vardag? Här är våra skönaste boktips för mammor (och pappor) - bäst att du gjort dina knipövningar!
Annons

Aldrig har det funnits så många böcker om barnuppfostran – man borde göra si, man borde göra så. Och trots (eller kanske tack vare) all denna pedagogiska utbildning har pressen på föräldrar aldrig varit större. När allt man vill bara är att ta sig igenom dagarna med vettet i behåll och att hinna njuta av barnen och livet. Nej, må alla mom-shamers drabbas av eviga hemorrojder! Här är sju störtsköna böcker om den kaotiska, underbara och ibland superjobbiga tid som småbarnslivet är. Om du får en stund över för att läsa alltså…

Sluta skrik för fan bok av Malin Haawind

Sluta skrik för fan: en bok om att leva med barn

Av: Malin Haawind (Fri Tanke Förlag)

Annons

En rolig och ärlig bok om overallkrigen, hoten, mutorna, tjatet, det präktiga duktighetskravet – och den stora kärleken. Om misslyckanden – och det lyckade i att misslyckas.

Läs mer och köp här (reklamlänk)

Det är inte du det är dom bok

Det är inte du, det är dom: En peppbok för föräldrar

Av: Sofia Falk, Therese Krupa Syllner (Massolit förlag)

Sköna morsorna bakom populära bloggen och instagramkontot Hormoner och Hemorrojder delar som vanligt med sig av föräldraskapets ups and downs och vardagens dråpligheter på ett ärligt och roligt sätt.

Läs mer och köp här (reklamlänk)

Det heliga jävla moderskapet bok

Det heliga jävla moderskapet

Av: Vanja Vinter m fl. (Sjösala Förlag)

Annons

16 kvinnors modiga och ärliga berättelser om allt vad det innebär att vara mamma, både kroppsligt och själsligt. Om orimliga ideal, uppmålade fasader och det eviga, förbannade dömandet av morsor.

Läs mer och köp här (reklamlänk)

En mamma blir till: För alla som längtar, väntar och ska föda en bebis av Malin Wollin

En mamma blir till: För alla som längtar, väntar och ska föda en bebis

Av: Malin Wollin (Wahlström Widstrand)

En syrlig, kärleksfull och rolig bok, som vanligt när fembarnsmamman Malin Wollin är i farten och bjuder på sig själv. Här delar hon med sig av föräldraskapets alla spektran och allt det där vi inte pratar om – från det största lyckoruset till den djupaste av sorger.

Annons

Läs mer och köp här (reklamlänk)

Ett päron till morsa – om livet som småbarnsförälder

Av: Teresa Tingbrand (Ordalaget förlag)

På blogg och instagram illustrerar Teresa Tingbrand småbarnslivets dråpligheter under aliaset ”Ett päron till morsa”. Här samlas vardagskaosets bästa i bokform – garanterad igenkänning!

Läs mer och köp här (reklamlänk)

Meekatt låt mamma bajsa ifred

Låt mamma bajsa ifred!

Av: Malin Meekatt Birgersson (Vulkan)

Annons

Bäst att du gjort dina knipövningar när ärliga mammabloggaren Meekatt ironiserar över alla andras lycka på Instagram. ”Sen insåg jag att de bara ljuger. Bästa insikten! Det är okej att prenumerera på vin, banka huvudet i väggen, svära och köpa färdiga köttbullar ibland.”

Läs mer och köp här

Hit med flaskan bok Emma Knyckare

Hit med flaskan – en handbok för panikslagna mammor

Av: Emma Knyckare (Brombergs)

Komikern och radioprofilen Emma Knyckare skriver naket, humoristiskt och allvarligt om mammalivets press och snårigheter – från abort till bonusbarn och allt däremellan.

Läs mer och köp här (reklamlänk)

Annons