Pernilla Wahlgren om kroppsförändringen efter klimakteriet

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren, 52, slog igenom på 80-talet och sedan dess har ett liv i offentligheten kommit naturligt för henne. Tillsammans med dottern Bianca Ingrosso, 25, har hon tagit svenska folket med storm i och med succé-serien Wahlgrens värld.

I Wahlgrens värld får tittarna en unik inblick i familjens liv och man har även kunnat följa Pernillas hälsoresa i programmet.

Pernilla Wahlgren skäms inte över klimakteriet

Den folkkära sångerskan fyller snart 53 år och att hon gått in i klimakteriet är inget hon döljer. I en intervju med Hälsoliv har hon nu berättat om livet efter 50.

– Jag har aldrig haft problem att säga att jag är klimakteriet. Det är som att ljuga om sin ålder och säga att man är 49. Jag tror det har med tjejers värld att göra. Är man i klimakteriet kan man inte få barn och upplever det som en skam. Jag har fyra fantastiska barn och ser fram emot barnbarn.

Men från och med att Pernilla gick in i övergångsåldern har hon fått allt svårare att hålla vikten. Den senaste tiden har hon därför börjat samarbeta med Viktväktarna och hon ser bantningsmetoden som en fungerande livsstil för henne. Hon är helt enkelt inte den typen som gärna fastar eller går på dieter som LCHF, hon vill kunna äta vad hon vill.

– De förbjuder ingenting. Jag kan bli provocerad av LCHF och fanatiska dieter där man inte får äta ris och kolhydrater. För mig är lyckan i livet nybakat bröd och pasta, och inte känner jag mig som en sämre människa för det, säger hon till Hälsoliv.

”Det viktiga är att trivas med sig själv”

Men för Pernilla är inte vikten det viktigaste. Hon har kommit fram till den insikten i livet att hon hellre mår bra och är hälsosam än att ha den pinn-smala figuren.

– Jag tycker inte att man ska jämföra sig med andra. Hur mycket man trivs med att väga är individuellt och upp till var och en. Det viktiga är att man trivs med sig själv och mår bra på både insidan och utsidan. Hur många kilon man än väger, säger hon.

Idag har Pernilla hittat en vikt där hon känner sig bekväm och hon har accepterat att hon har lite kurvor. Hon har också blivit medveten om att hon har åldern emot sig när det gäller vikten, då det inte är lika lätt längre att bara gå ner några snabba kilon inför en show eller plåtning.

– I klimakteriet är det inte längre någon ”quickfix” att gå ned några kilo. Förut kunde jag göra det på några dagar. Nu spelar hormonerna en ett spratt, kroppen förändras och man kan gå upp utan att veta varför, säger Pernilla.

Foto: TT

LÄS MER:

Därför älskar Pernilla Wahlgren att leva som singel

Pernilla Wahlgrens kroppsångest: "Ful i allting"

Pernilla Wahlgren om sorgen: ”Barnen vände sig emot mig”

Redaktionens tips