Mia Skäringer: "Har pussat bort tårar – och låtit mina egna rinna i bilen"

Mia Skäringer

Mia Skäringer är vid sidan om sitt skådespeleri en väldigt uppskattad skribent. Då och då delar hon texter via sin Facebooksida som alltid skapar starka reaktioner hos läsarna.

På tisdagen publicerade hon en text om moderskap, förväntningar och krav, kärlek och döden, som delats och gillats tusentals gånger bara en halvtimme efter publicering.

”Jag står på höjden, i det jag antar är mitten av mitt liv. Insikten är min utsikt och gud vet att jag har vandrat länge för att komma hit. The woman in me is tired. Nedanför ligger mina egna döda kroppar. Jag har offrat många,” inleder hon sin text.

Mia Skäringer sjukskrev sig i september som följd av utmattningssyndrom, och har sedan dess skrivit flera texter som berör ämnet. Och denna är ingen undantag, men hon skriver också starkt om hur det kostar på att vara mamma till tre barn.

”Jag har burit tre barn under mitt hjärta. Pressat ut dem i ljuset med mitt eget liv som insats. Jag har vakat genom nätter. Älskat sönder och samman. Skyndat mig tillbaka till arbeten och pusslat tiotusentals tunna porslinsskärvor till de dagar som varit. Snabbtorkat limmet med hårtorken i hallen. Pussat bort tårar från kinder och låtit mina egna rinna i bilen på väg till jobbet. I en tid då allt ska forceras fram. Då få beslut tas inifrån, då få har ork att lyssna. Och jag snart ingen lust att berätta,” fortsätter hon.

Läs hela inlägget via länken till hennes inlägg på Facebook.

 

Testa vår kurs: Stressa ner – lev mer!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför har vi skapat en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

”Stressa ner – lev mer är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt.”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu-pris 349 kronor – läs mer och börja direkt här!

Redaktionens tips