SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Markoolio utbränd: Trodde inte att utbrändhet fanns på riktigt

02 feb, 2020 
Markoolio har blivit utbränd.
Artisten Markoolio har gått in i väggen – och medger att han tidigare trott att utmattningssyndrom inte finns på riktigt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: 5 knep att ta till när livet känns mer stressigt än roligtBrand logo
TV: 5 knep att ta till när livet känns mer stressigt än roligt

Folkkäre artisten Markoolio, vars riktiga namn är Marko Lehtosalo, har gått in i den berömda väggen. För några veckor sedan meddelade han att han blivit utbränd – och att han kommer att ställa in alla åtaganden framöver.

Markoolio berättar själv om utbrändheten

Enligt honom själv blev det för mycket med Globen-föreställningen ”Markoolio återkomsten”, som gick av stapeln i december förra året.

– Efteråt blev jag lite skum, på så sätt att mitt kortminne försvann och jag glömde bort saker. Jag trodde det var 2013 en hel dag, berättar han för kollegerna Roger Nordin och Laila Bagge i radioprogrammet Rix Morronzoo.

Annons

– Sen var jag i Göteborg i ett ärende och 30 sekunder efter att vi lyft från Landvetter undrade jag var det var vi lyfte ifrån, fortsätter han.

Har tidigare varit skeptisk mot utbrändhet

Markoolio erkänner i samtalet med kollegerna att han tidigare var skeptisk mot personer som blivit utbrända, skriver Aftonbladet.

– Jag har nästan hånfullt tänkt för mig själv; vadå det finns ingen vägg? Det finns inget utmattningssyndrom. Det är bara att spotta i nävarna och köra på, säger han.

Annons

Men det var efter föreställningen, som Markoolio nämner i Instagram-inlägget nedan, som han själv kände att utmattningen kom.

– Jag var väldigt trött hela tiden. Jag kände att jag var på väg in i den berömda väggen som folk har pratat om. Jag har nästan väntat på den.

Nu blir det alltså paus och vila för Markoolio på obestämd tid, hela vårens schema är tömt till en början. Han ska fokusera på träning för att må bättre, meddelar han.

– Det var bra att jag drog i handbromsen. Jag kommer att komma tillbaka starkare än någonsin, säger han.

Annons

Foto: TT

Se också: 5 tecken på att du ska säga upp digBrand logo
Se också: 5 tecken på att du ska säga upp dig

Läs mer:
Karin Adelsköld om tankeknepen som hjälpt efter utbrändheten
Hjärnforskaren: Så skadas din hjärna av utbrändhet
Enda sättet att slippa utbrändhet är att sänka kraven

Annons