Lena Dunhams ärliga inlägg om endometrios

Lena Dunham har redan sedan tidigare varit öppen med sin endometrios.

När MET-galan gick av stapeln i början av maj tvingades stjärnan lämna festen på grund av hälsoproblem och åka raka vägen till sjukhus. I ett Instagram-inlägg berättar hon nu om bakgrunden till sjukhusbesöket.

Läs också: Endometrios – 11 vanliga frågor och svar

Lena Dunham skriver att hon nyligen fick opereras på grund av sin endometrios. Akutbesöket under galakvällen berodde på komplikationer efter operationen.

”Jag vill påminna alla kvinnor som lider av kroniska sjukdomar att vi inte är svaga – snarare tvärtom. Vi gör vårt jobb – även när vi får kämpa. Vi tar hand om våra familjer – även om vi knappt kan ta hand om oss själva”, skriver hon på Instagram.

”Är oövervinnerlig”

Hon beskriver vidare hur stark hon kände sig över att välja röda matta i stället för att låta smärtorna vinna.

”Jag kommer alltid att känna mig stolt när jag ser bilderna från Met Gala. Inte bara för att jag kände mig vacker, att jag var omgiven av magi och fick krama om min bästa vän, utan för att bilderna är bevis på att kvinnor har en vilja av stål”, skriver hon.

Läs också: Endometrios – din överkänsliga mage kan vara nåt annat

Lena Dunham avslutar med en hyllning:

”… alla som är något vet att den som kan övervinna sin kroniska sjukdom är oövervinnerlig.”

Lena Dunham berättade för första gången öppet om sin endometrios i det nyhetsbrev som hon har tillsammans med Jennifer Konner. Här kan du läsa hela inlägget (på engelska)!

 

Elisabeth hade endometrios: ”Ta kommandot – eller livet”

Läs också: Elisabeth hade endometrios: ”Ta kommandot – eller livet”

 

 

Utvald läsning