Kronprinsessan Victorias egna ord om tiden som gravid

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Kronprinsessan Victoria befinner sig i en väldigt speciell situation. Barnen Estelle, 8, och Oscar, 4, är fortfarande små och kräver förstås mycket mammatid. Samtidigt är kungen och drottningen isolerade på Stenhammar slott, vilket gör att Victoria får ta det största ansvaret för det kungliga arbetet hemma i Stockholm.

Men trots att förfrågningarna ramlar in, från alla möjliga håll, kommer kronprinsessans huvudsakliga fokus alltid att ligga på barnen. Hon älskar att leka med Estelle och Oscar i Hagaparken och vi har aldrig sett henne så lycklig som när hon var gravid.

Victorias lyckliga tid som gravid

Vi är många som minns den 17 augusti 2011, då hovet avslöjade att Victoria och Daniel väntade barn. Spekulationer om en eventuell graviditet hade figurerat i pressen ända sedan sagobröllopet 2010. Men de blivande föräldrarna ville vänta med att berätta tills de mest kritiska veckorna var förbi.

kronprinsessan victoria gravid med Estelle 2011

Victoria och Daniel på Nobelfesten 2011. Här var kronprinsessan gravid med Estelle.

Lyckan när beskedet kom var total och kronprinsessan verkade både lycklig, och lättad, när hon drog igång den kungliga arbetshösten – utan att behöva låtsas.

– Jag har mycket att se fram emot, sa Victoria med glimten i ögat när hon mötte fotograferna för första gången efter hovets pressmeddelande.

kronprinsessan victoria gravid med prins oscar 2015

Kronprinsessan Victoria när hon väntade prins Oscar, år 2015.

Tufft kungligt schema och gravidmage

Hon har också mått förhållandevis bra under sina graviditeter. Både när hon väntade prinsessan Estelle och prins Oscar. Hennes kungliga arbete har kunnat pågå som vanligt och när lillprinsen låg i magen, år 2015, genomförde hon och Daniel till och med ett officiellt besök i Peru och Colombia.

victoria daniel

Victoria och Daniel strålade av lycka!

Victoria var då gravid i tredje månaden men trots den höga luftfuktigheten och det fullspäckade schemat körde hon på som vanligt. Ända skillnaden var att hon, under vissa programpunkter, valde låga ballerinaskor istället sina vanliga, högklackade.

victoria och estelle

Framtida drottning och småbarnsmamma. Inte en helt enkel kombination.

Egna orden om småbarnslivet på Haga

Det kungliga föräldraskapet är inte alltid en dans på rosor – då de officiella plikterna ofta själ värdefull tid med barnen. Det fick Victoria själv erfara när hon var liten och kungaparet schema ibland kunde pågå från tidig morgon till sen kväll.

– Det är först nu jag förstår hur jobbigt det var för mamma att lämna oss. Det var alltid trist när de gick, har kronprinsessan berättat i intervjuer sedan hon själv blev mamma.

Foto: TT

Läs mer:

Victoria hyllas efter agerandet – dök upp mitt i krisen

Hjärtevärmande stunden – Victoria bjöd cancerdrabbade Emilia till slottet

Victoria om Estelles framtid: Barn ska få vara barn

Redaktionens tips
Dela på: