Kikki Danielsson tvingas ställa in på grund av hälsoproblem

Kikki Danielsson om hälsoproblemen och tiden på sjukhus
4 saker vi älskar med Kikki Danielsson
1:21

Efter reklamen: 4 saker vi älskar med Kikki Danielsson

(1:21)

Slå på ljud

Under veckan lät Kikki Danielsson, 70, meddela att hon tvingats ställa in en spelning i Enviken, eftersom hon drabbats av stora hälsoproblem. Den tråkiga nyheten berättade hon om på sina sociala medier.

Kikki Danielsson tvingades fylla på blod

Hon skriver:

”Anledningen är att jag under den senaste veckan drabbats av återkommande näsblod med följden att mitt blodvärde blivit väldigt lågt. Det är tyvärr en biverkning av dom mediciner som reumatismen tvingar mig att ta”, skriver hon och fortsätter:

”Efter en dag på sjukhuset med tillhörande påfyllning av blod så har min läkare ordinerat några dagars vila. Beklagar detta eftersom jag verkligen sett fram emot att åter få träffa min underbara publik.”

”Lovar dock att jag kommer tillbaka starkare än någonsin och vi ses någon annanstans i sommar”, kramar hon farväl i inlägget.

Då diagnostiserades Kikki Danielsson med reumatism

Det var i samma veva som Kikki Danielsson blev mamma för första gången – till dottern Emma Roos, 38, som sångerskan blev diagnostiserad med sjukdomen reumatism. Ett par år senare, 1991, blev hon mamma till sonen Viktor Roos, 31. Ungarna har hon tillsammans med sin ex-make, musikern Kjell Roos, 66. Deras äktenskap varade i 16 år.

Kikki Danielsson ord om sjukdomen

I en intervju med Aftonbladet beskriver Kikki Danielsson hur hon blev påkommen av en vän när hon kröp upp för trappan hemma i sin villa.

– ”Är du så jävla dålig?”, sa han. Själv var jag i djup förnekelse. Jag hade nyss fått en bebis och även om fingrarna vissa dagar var så ömma att jag inte ens kunde byta blöjor på henne så kunde ju inte jag vara sjuk, berättar Kikki innan hon förklarar hur hon kände efter att hon sedan fått diagnosen:

– Jag tyckte att jag var den mest misslyckade människan på hela jorden. Vad var jag för miserabel typ, som inte ens kunde byta blöjor på min egen bebis? Ibland fick grabbarna bära in och ut mig ur bussen när vi skulle spela.

kikki danielsson

Kikki Danielsson var sångare och frontfigur i dansbandet Wizex på 70- och 80-talet, och där emellan gjorde hon succé i Mellon med dängan Bra vibrationer som tog henne hela vägen till en tredje plats i Eurovision Song Contest 1985. Här ser vi när Kikki Danielsson sjunger Papaya Coconut i TV4-programmet Stjärnornas Stjärna 2019.

Foto: TT

Utvald läsning