Karin Adelsköld om tankeknepen som hjälpt efter utbrändheten

Karin Adelsköld om utmattningen.

2016 gick den älskade svenska komikern Karin Adelsköld in i väggen – ordentligt. Resan tillbaka har varit lång, och hon har öppet delat med sig av fram- och motgångar på vägen.

Bland annat skrev hon i fjol om hur stressande våren kan vara – inte minst för den som varit utbränd, och tidigare har hon berättat om de tunga tankarna och skammen hon kände över att ”vara så svag”.

Nu skriver hon i ett inlägg på sin Instagram om hur mycket hon har lärt sig om sig själv sedan utmattningen:

”Det här med att tillfriskna från utmattningssyndrom är en spännande upptäcktsresa. Ja, jag har valt att tänka på det så för att inte bli en bitter gammal surkärring”, skriver hon nu.

Lärt sig mycket av utmattningen

Hon fortsätter med att hon varje dag får påminna sig själv om att hon ska se på sitt tillfrisknande som ”En kul grej som är spännande”.

”Till exempel har jag på min upptäcktsresa märkt att jag inte blir trött av mingel (verkar ju vara vanligast när man varit utmattad) men däremot dödens trött av att prata telefon”, nämner Karin Adelsköld bland annat.

Många är av meningen att man aldrig blir helt frisk från en utmattning, att man alltid kommer att vara extra känslig för stress och kan behöva lära sig sina triggers och hitta en typ av stresshantering som funkar för just dig.

Svårt att vara pigg

Karin Adelsköld skriver vidare att hon förändrats en hel del som person av att bli utbränd:

”Jag klarar numera av bakslag (då jag blir jättetrött) med gott humör men har inte lärt mig handskas med att vara pigg (då sätter jag igång tusen städprojekt tills jag stupar). Till råga på allt verkar det som jag nu är en morgonmänniska, trivs bäst i plysch och inte kan leva utan gröt på morgonen. Dessa chockerande insikter!”

Här är hela inlägget:

Foto: Instagram, TT

Läs mer:

Karin Adelsköld efter utbrändheten: ”Vet inte om jag kommer bli helt frisk”

Karin Adelsköld om utmattningen: ”Kan inte fly från stress”

Karin Adelsköld om utmattningen: Visste inte vad jag hette

Utvald läsning