FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Jessica Almenäs ryter ifrån: "Jag vet vad som är bäst för mig och mitt barn"

16 jun, 2017 
https://image.mabra.com/image-6446184?imageId=6446184&width=1320&height=689
Joel Linde
Jessica Almenäs är höggravid men fortsätter att träna aktivt, vilket många människor har synpunkter på. Därför skickade Jessica en hälsning via Instagram till alla som vill lägga sig i hur hon och andra gravida lever sina liv.
Annons

Jessica Almenäs, känd som reporter, programledare och sedan en tid tillbaka även poddare, väntar sitt tredje barn. I sitt senaste avsnitt av podcasten Träningspodden pratar hon bland annat om att alla ser sig som experter i dag och att det är svårt att diskutera med människor som vägrar lita på forskning.

”Man bestämmer själv vilken information som är sann och som man ska bygga sin världsbild på. Det kan vara väldigt tröttsamt, det går inte att diskutera med någon som har bestämt sig för att ‘så här är det’ oavsett vad i princip all annan forskning säger”, säger hon.

Läs också: Så tränar du säkert när du är gravid – PT:ns 7 bästa tips

I anslutning till att avsnittet kom ut publicerade hon även en bild på Instagram där hon tar upp ett annat problem på samma tema. Nämligen människor som kommenterar att hon tränar trots att hon är höggravid.

”Jag är rätt trött på att andra tror sig veta vad som är bäst för min kropp och vad jag och bebisen mår bäst av. Om andra bara vill/ville ligga på rygg och mumsa praliner under graviditeten så är det deras val. JAG tycker om att träna och mår bra av det och om jag mår bra så gör bebisen det. Skulle jag bara ligga och vila så skulle jag bli deprimerad och det skulle bebisen definitivt INTE må bra av”, skriver hon.

Annons

Bilden har gillats nära 2000 gånger på under två timmar och många uttrycker sina sympatier.

Läs också: Elaine Eksvärd: Så hanterar du gravidkommentarerna

Och till de som är oroliga för Jessicas hälsa säger hon:

”Tro mig, jag har inga problem med att känna av när jag faktiskt MÅSTE vila och sova. Kroppen är rätt tydlig med det om man säger så.. Så låt min graviditet och min träning vara, tack ❤️”

Läs även: TV-profilen ryter ifrån mot kroppsfixeringen: ”Jag äger min egen kropp”

Foto: IBL

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons