Jenny Strömstedts fina ord om sin bortgångna pappa

Jenny Strömstedt Kristallen 2019
8 julfilmer du inte får missa
Slå på ljud

Jenny Strömstedt, 47, och Niklas Strömstedt, 61, är ett av Sveriges mest omtyckta kändispar.

I sitt program Tillsammans med Strömstedts pratar de öppet om sin relation och besöker andra kända par för att djupdyka i deras relationer – de är helt enkelt inte blyga med att släppa in andra nära inpå sina känslor.

Jenny och Niklas har varit gifta i snart tio år och paret träffades då de båda flyttade till samma adress och började köpa sitt kaffe på samma café. När de träffade varandra hade båda barn från tidigare förhållande – Jenny har sedan tidigare döttrarna Vanna Östergren, 16, Kitty Östergren, 19 och Mika Östergren, 19.

Även Niklas har barn sedan tidigare förhållande, tillsammans med Agneta Sjödin har han dottern Maja Strömstedt, 22, och med Efva Attling, 68, har han sönerna Simon Strömstedt, 29, och Adam Strömstedt, 32.

Gick bort förra julen

Utöver alla barn har de såklart även andra släktingar de håller kärt. Både Niklas och Jenny har varit öppna kring sorgen när deras pappor nyligen gick bort.

Jennys pappa drabbades av demens under sin sista tid i livet, vilket hon bland annat skrivit en krönika om.

”Min pappa har drabbats av demens. Han som så många andra.”, skrev hon i Expressen i fjol.

”Smärtan behöver ta omvägen över någon annans gestaltning för att jag ska förstå. Det är så märkligt att han är där, min pappa, som en kvarlämnad vilding i en stadig karmstol på en kommunal strand där jag inte kan stanna. För varje farväl blir konturerna en aning suddigare, för varje hejdå blir vår gemensamma berättelse alltmer onåbar.”

När hon skrev krönikan var han fortfarande i livet, men han gick senare bort under julen 2019.

”Han är på väg bort, eller om det är jag som försvinner. Ändå finns han kvar och jag är också här. Finns det något annat att göra än att gråta, som mitt barn grät över att alla inte kan vara tillsammans alltid.”

Känslosamma orden om sorgen

Nu har Jenny delat ett rörande inlägg på Instagram. Det är en bild på hennes och Niklas pappa tillsammans. Hon skriver fint om saknaden:

”Nisse och Bosse en varm högsommarafton för många år sedan. Nu vilar höstmörkret i regnet och jag tänder ett ljus för dem båda på alla helgons dag, för dem och många fler som jag vill minnas med värme. I ljuset möts vi.”

I kommentarsfältet stöttas hon av följarna.

”Åh! Våra pappor finns inom oss men saknaden är stor”, skriver en.

”Så otroligt fint”, skriver en annan.

LÄS MER

Studie: 3 nya riskfaktorer för demens upptäckta

8 sjukdomar som lätt förväxlas med demens

5 vanliga former av demens – här är symtomen

Utvald läsning