Jenny Alversjös stora livsförändring – ett år efter stroken

07 dec, 2020 
Jenny Alversjös stora livsförändring – ett år efter stroken
Ett år efter stroken förklarar nu Jenny Alversjö att hon ser livet med andra ögon, och att hon har lättare att ta till sig andra människors trauman – vilket passar bra i hennes yrke som programledare på TV4.
Annons
6 saker du kanske inte visste om Jenny Alversjö
6 saker du kanske inte visste om Jenny Alversjö

Den 27 oktober förra året drabbades TV4-programledaren Jenny Alversjö av en plötslig och fruktansvärd huvudvärk. Jenny Alversjö och pojkvännen Anders Bernunger satt i soffan och kollade på CNN när Jenny fick sin blödning i lillhjärnan. Efter det förändrades livet drastiskt och hon försvann från Nyhetsmorgon och tv-rutan och vägen tillbaka till livet var lång och tuff. Men stroken har fått henne att värdera livet på ett annat sätt, och idag när hon är frisk vill hon ta vara på varje sekund.

– Jag tyckte tidigare att jag var bra att ta tillvara på tiden, men nu efter stroken så tänker jag ännu mer på det, säger hon i en ny intervju i Expressen och fortsätter förklara:

– Jag vill inte gärna slösa med dagarna, alla dagar räknas. Vi kan inte välja hur det blir.

Jenny Alversjös insikt: ”Skjut inte upp saker”

Det var pojkvännen Anders Bernunger som insisterade på att Jenny skulle söka vård för sin plötsliga huvudvärk hon fick där i soffan för ett år sedan, och Jenny skulle varit ensam hemma den dagen. Men Jenny Alversjö förklarar att hon trots traumat i och med stroken inte går runt och är rädd för att bli sjuk igen.

Annons

– Nej, det är jag inte, men man ska medveten om livet. Att kanske inte skjuta upp saker. Det finns egentligen inget fel tillfälle på att göra saker.

Recept.se Nyhetsbrev

Efter stroken har hon blivit mer inkännande

Jenny Alversjö slår dock fast att hon efter stroken har blivit mer inkännande och förstående inför andra människors trauman.

– Om man inte varit med om ett trauma själv så kan det vara svårt att ta till sig av allt under en berättelse, säger hon och menar bland annat att det blivit lättare att intervjua och förstå personer som hon möter i sitt jobb som programledare på TV4.

Alversjö är tacksam över att hon kan krama sina barn

I oktober lagom till årsdagen av stroken drabbades hon av corona. Men nu tycks Jenny Alversjö vara tillbaka på banan igen, och syns ofta i Nyhetsmorgon, och i ett Instagraminlägg reflekterar hon nu tillbaka på sitt tuffa år. Och hon tackar alla som stöttat henne i livskrisen.

”Ett år. 365 dagar som lika gärna kunde blivit inga alls. Idag för ett år sen förändrades mitt liv för alltid. Mycket efter det har handlat om liv och död, riskfyllda operationer och extrem psykisk och fysisk påfrestning i total ensamhet som patient i coronatider”, skrev hon på Instagram i slutet på oktober. Hon fortsatte:

Annons

”Men mest av allt har året varit fyllt av tacksamhet. Jag lever. Jag kan krama mina barn. Jobba. Säga till dem jag älskar hur mycket de betyder. Varje dag. Tack alla ni som peppat och stöttat under det här året. I tider med totalt besöksförbud har era ord tagit mig igenom operationer och behandlingar som varit det vidrigaste jag varit med om. Men jag gjorde det”.

Anders Bernunger och Jenny Alversjö är särbos

Pojkvännen Anders Bernunger träffade Jenny Alversjö en kort tid innan stroken, så hennes rehabilitering har satt prägel på förhållandet, och Anders Bernunger har från dag ett varit hennes största stöd, vilket hon slår fast i inlägget:

”Mest av allt – tack Anders. Utan dig inget liv”

Idag är paret särbos och Jenny Alversjö bor i Stockholm med sina två barn Olivia, 20, och Leo, 17. Men Jenny ser gärna att hon och Anders bor ihop inom kort!

Foto: TT

LÄS MER:

Jenny Alversjös upptäckt i direktsändning – efter corona

Annons

Flera Nyhetsmorgon-profiler sjuka i covid-19 – nya uppgifterna som TV4 mörkar

Jenny Alversjös glädjebesked efter coronainsjuknandet

Annons