Jenny Alversjös nya glädjande besked efter stroken

Jenny Alversjös nya besked efter stroken

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

För fyra veckor sedan drabbades TV4-profilen Jenny Alversjö, 45, av en hjärnblödning. I ett inlägg på Instagram berättade hon om den otäcka händelsen.

”Var så glad, stark och lycklig för några dagar sen och så – pang. Åskknallshuvudvärk och ilfart till akuten. Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla”, skrev Jenny Alversjö då.

Sedan dess har hon varit sjukskriven från sitt jobb som programledare för Nyhetsmorgon och TV4 har inte gett något svar på när Jenny Alversjö kommer att återvända till programmet. För Aftonbladet förklarade hon hur hon mådde några dagar efter att det hemska hade inträffat.

”Tänker mycket på vilket tur jag haft och hur många det är som inte klarar sig. Tänk om jag försökt vila bort värken, som var min första tanke, eller om jag suttit på planet som några dagar tidigare? Känner stor tacksamhet”, skrev hon i ett sms till Aftonbladet.

Några dagar efter stroken fick Jenny Alversjö komma hem. Hon skrev då att hon kände sig starkare för varje dag och passade även på att tacka för allt stöd hon fått efter stroken.

”Vill tacka för det enormt fina stöd och alla hälsningar ni skickat. Tusentals kommentarer. Ofattbart. Tack med hela mitt hjärta. Och tack Nyhetsmorgon för fina blommor”, skrev hon då.

Jenny Alversjö om måendet

Nu har tv-profilen publicerat ett nytt inlägg på Instagram där hon berättar att hon äntligen kan ut och röra sig igen och att hon mår bättre.

”På benen igen. På dagen fyra veckor efter den där söndagen jag aldrig kommer glömma en minut av. Jag mår mycket bättre. TACK alla ni tusentals som skickat kärlek, stöd och delat med er av egna erfarenheter. Betyder allt. Önskar jag kunde dela den uppslutningen med alla andra som drabbas”, skriver hon.

I kommentarsfältet möts Jenny Alversjö av glada tillrop och kärlek från följarna:

”Fantastiskt att du mår bättre! Ta hand om dig!”, skriver en.

”Så fint att höra bästa Jenny!”, skriver en annan.

I kommentarerna syns även meddelanden från Jennys kollegor och vänner från TV4. Bland annat från Nyhetsmorgon-kollegan Anders Pihlblad, som är glad att få höra att Jenny mår bättre.

”Underbart att se dig på benen igen. Kram”, skriver Anders Pihlblad.

Text av: Alice Göransson  Foto: TT/Eero Hannukainen, TT/Patrik Österberg

Läs mer:

TV4-profilen Jenny Alversjö akut till sjukhus efter stroke

Jenny Alversjö efter stroken: ”Jag blir starkare för varje dag”

Jenny Alversjös nya besked – två veckor efter stroken

Redaktionens tips
Dela på: