Hur får du återhämtning? Så svarar MåBra:s profiler

Att meditera eller läsa en bok funkar inte för alla – men alla behöver återhämtning på något sätt, inte minst om vardagen är stressig och omgivningen krävande.

Kanske vet du redan vad som får dig att slappna av och må bra, men vill du testa något nytt kan det behövas inspiration. Därför frågade vi våra bloggare om deras bästa tips för återhämtning i vardagen.

Malin Wollin:

Malin Wollin bloggar på malin.mabra.com.

Malin Wollin bloggar på malin.mabra.com.

– Äter middag med vuxna. Om jag får en lång kväll med mat i vuxet sällskap så klarar jag livet med barn tills nästa gång jag får äta med vuxna. En ny sak jag ”försökt börja med” är att lägga mig i tid på kvällarna. Målet är att lägga mig vid 22 och läsa en halvtimme, somna klockan 22:30 och vakna 6:30, helt utsövd. DET är återhämtning. Men det har alltså aldrig hänt.

Laila Högfeldt:

Laila om foundation

Laila bloggar på laila.mabra.com

– Då lägger jag mig gärna i ett varmt bad. Jag tänder ett gott doftljus, sätter på en bra serie på min laptop och tar med någonting gott att dricka. Sedan lägger jag gärna en peeling till ansiktet följt av en ansiktsmask samt tvättar håret och gör en hårinpackning. Efter badet smörjer jag in mig med en god hudlotion. Magiskt.

Supermat, Jenny och Linnea

Jenny och Linnea är Supermat.

Jenny och Linnea bloggar på supermat.mabra.com

– En av våra bästa återhämtningstillfällen är att gå på ett lugnt yogapass varje vecka. Då har vi inga skärmar i närheten och en duktig instruktör som guidar oss i våra tankar med lugna och behagliga rörelser, så skönt! Det är något vi vill påminna om, att lägga bort telefon eller andra skärmar så du inte blir matad med massa intryck när det är dags för vila.

– Återhämtning för oss kan även vara när vi kravlöst hänger med vänner, med vår partner, lagar en god middag, läser en bra bok, är ute i naturen, gosar med husdjur eller när vi gör det extra mysigt hemma med tända ljus osv. Hjärnan påverkas väldigt mycket av den miljön vi befinner oss i och kan vi lägga bort alla måsten och endast göra det vi känner för i en miljö där vi trivs så är det väldigt avkopplande. Det kan även vara värt att unna sig en massage ibland.

– Vi tror på att man måste utforska lite och prova sig fram för att se vilken typ av återhämtning som passar en och ibland kanske man får anstränga sig lite mer för att sedan kunna slappna av. Man blir ju bättre på det man gör ofta så även om det inte går första gången, ge inte upp, testa på ett annat sätt eller i ett annat sammanhang så kanske det kommer funka bättre.

Stresscoachen, Caroline Norbelie

Caroline Norbelie.

Caroline bloggar på stresscoachen.mabra.com

– Jag mediterar som återhämtning men framför allt så skrotar jag runt hemma. Knepet är att jag väljer att inte alltid vara med familjen på olika aktiviteter. Jag älskar att bara vara.

 

Läs mer:

MåBra-profilernas bästa skönhetsknep

MåBra:s profiler: Det hade vi behövt höra – när vi kände att vi inte dög

Stressfri — med expertens 12 bästa återhämtningsknep

 

Testa vår kurs: Stressa ner – lev mer!

Testa vår kurs: Stressa ner – lev mer!

Testa vår kurs: Stressa ner – lev mer!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför har vi skapat en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

”Stressa ner – lev mer är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt.”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress.
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers.
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret.
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans.
  • Övningar i meditation och kroppskännedom.
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar.
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler.

Just nu-pris 349 kronor – läs mer och börja direkt här!

Redaktionens tips