HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

Här är gympasset för trötta föräldrar – går ut på att sova

02 maj, 2017 
Joel Linde
För en utmattad småbarnsförälder kan 45 minuter sömn vara nyttigare för kroppen är ett träningspass, menar gymmet.
Annons

Ofta vill vi träna betydligt mer än vi faktiskt gör eftersom det lätt känns som att tiden inte räcker till. För småbarnsföräldrar, som kanske inte ens har en regelbunden nattsömn (eller någon nattsömn överhuvudtaget) kan det verkligen kännas som att ett gympass efter jobbet är en oöverkomlig prövning.

Läs också: Svårt att sova? Knep som ger bättre sömn!

Och i vissa fall kanske det inte heller är vad föräldrarna behöver allra mest. Så tänkte åtminstone ett gym i London när de öppnade sitt pass Napercise, skriver Independent.

Bakgrunden till passet var en undersökning som hade visat att 86 procent av föräldrar uppgav att de kände sig utmattade. Därför erbjuds deltagarna ultimata förutsättningar för att sova under passets 45 minuter, med lugnande bakgrundsljud, varsin säng och noggrann kalibrerad temperatur.

Läs också: MåBra krossar 13 vanliga myter om sömn

– Sömn är så mycket viktigare än vad många människor inser. Vi tenderar att fokusera på de kortsiktiga effekterna, som att vara trött eller att vi har svårt att fokusera men sömn är också väsentligt för vårt långsiktiga fysiska och mentala välmående, säger sömnexperten Kathryn Pinkham som varit med och tagit fram konceptet.

Nu när vi hör om det här konceptet känner vi bara: varför har ingen tänkt på det tidigare!

 

Ny forskning: För lite sömn är farligt för hjärtat

Läs också: Ny forskning: För lite sömn är farligt för hjärtat

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons