SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Gunhild Stordalen slutar snusa: ”Som läkare borde jag vetat bättre”

04 jan, 2021 
Gunhild Stordalen slutar snusa: ”Som läkare borde jag vetat bättre”
Ett år efter skilsmässan från Petter avslöjar Gunhild Stordalen nu sina nya och mer hälsosamma planer för nya året. Och ja, inte visste vi att hon var beroende av snus!?
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
6 saker om Gunhild Stordalen som du kanske inte vissteBrand logo
6 saker om Gunhild Stordalen som du kanske inte visste

Likt så många andra börjar Gunhild Stordalen det nya året med nya löften, och det är inte bara en alkoholfri månad som ligger framför henne – utan ett helt nikotinfritt liv!

”Kickar igång 2021 med en vit månad – och jag lämnar snusen bakom mig för alltid. Även fast att jag borde vetat bättre – som läkare och som patient – så har jag snusat de senaste åren. Och ju mer stress desto mer nikotin – även om det är mitt i natten. Med tanke på allt som jag gör för att hålla mig hälsosam, är det så pinsamt och ett sådant dumt beroende, men jag behövde en ursäkt, som ett nyårslöfte, till att bara göra det. Nu berättar jag för er alla – så håll mig till svars. Dela gärna om ni har några bra tips”, förklarar Gunhild Stordalen på sociala medier och avslutar med frågan: ”Vad har ni för nyårslöften?”.

Under hennes uttalande väller kommentarerna från följarna in, och det är inte bara en som är inspirerad av hennes stora beslut inför 2021.

Annons

”Min motivation: jag hatar att något styr mitt liv, och att vara beroende av något”, förtydligar Gunhild under en av kommentarerna.

I våras meddelade Gunhild Stordalen att hon var frisk

Eftersom nikotin är beroendeframkallande hör det till vanligheten att man får abstinenssymtom som rastlöshet, sömnproblem eller svårigheter att koncentrera sig om man slutar tvärt efter ett längre bruk. Så nu får vi hoppas Gunhild Stordalen, som med sin tuffa sjukdom i bagaget, tar sig igenom detta galant!

2014 drabbades 41-åriga Gunhild Stordalen av sjukdomen systemisk skleros. En allvarlig och sällsynt sjukdom som bland annat drabbar immunförsvaret och ger ökad bindvävsproduktion i hud och inre organ. Gunhild, som till vardags arbetar som läkare och miljöaktivist, har sedan sjukdomsbeskedet kämpat för sitt liv. I upp och nedgångar har hon på sociala medier varit öppen med kampen.

I våras lät hon världen veta att hon efter flertalet behandlingar numera är friskförklarad, ett glädjebesked som hon delade på sin Instagram:

Annons

”Under dagens kontroll kunde läkarna nästan inte tro på hur bra jag mår. Jag är frisk och jag känner mig bättre och starkare än någonsin”, skrev Gunhild i inlägget i maj 2020.

Hälsobeslutet kommer ett år efter skilsmässan från Petter

Hösten 2019 kom skilsmässobomben: hotell-miljardären Petter Stordalen och Gunhild Stordalen går skilda vägar efter 14 år tillsammans. Gunhild berättade själv om beslutet i ett uttalande där hon slår fast att de fortfarande har en nära och stark relation.

– Vi har stått sida vid sida i stora upp- och nedgångar, vilket innebär att vi alltid kommer att ha en unik relation. Men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra. Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för var för sig. Vi är fortfarande bästa vänner och stöder varandra, sa Gunhild Stordalen i uttalandet.

Foto: TT/Instagram

LÄS MER:

Nya teorin: Snus och nikotin kan skydda mot coronaviruset

Gunhild Stordalens lyckliga hälsobesked: "Är infektionsfri"

Gunhild Stordalen om läkarnas nya besked om dödliga sjukdomen

Annons