Gunhild Stordalens lyckliga hälsobesked: "Är infektionsfri"

Gunhild Stordalen är friskförklarad

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Det var i våras som läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen gjorde sina följare oroliga med sin ovanligt långa paus från sociala medier, utan att meddela om varför. Några månader efter sin senast upplagda bild bröt Gunhild tystnaden med ett inlägg på Instagram. Där berättade hon för sina följare om den mystiska infektion hon nu drabbats av.

Gunhilds mirakulösa resa

Det var då sedan tidigare känt att Stordalen för några år sedan genomgick en tuff period då hon fick beskedet att hon drabbats av en dödlig och obotlig sjukdom vid namn systemisk skleros. Vid ett tillfälle under den sjukdomen berättade till och med läkarna för henne att hon endast hade ett år kvar att leva. Trots detta tog Stordalen sig igenom, och besegrade sjukdomen som kunde ha tagit hennes liv, 2014, och började leva på riktigt igen. Hon är sedan dess den enda personen i världen som genomgått inte bara en, utan två stamcellsoperationer av det slaget.

Glädjebeskedet på Instagram

Gunhild är sedan tidigare känt gift med miljardären och hotellägaren Petter Stordalen som har stått vid hennes sida längs hela sjukdomsresan. I ett inlägg på Instagram kom nu glädjebeskedet, Gunhild är infektionsfri. På bilden kan vi se hur det lyckliga paret äter på varsin glass för att fira beskedet. Gunhild fortsätter med att uttrycka sin glädje med att skriva att hon nu avslutar semestern med glass, sitt livs kärlek och att vara infektionsfri.

Under bilden strömmar gratulationerna och lycka till hälsningarna in från både vänner, bekanta och andra följare. Hurra för livet!

Bildkälla: TT/IBL

Läs mer:

Så måste vi äta för att rädda planeten – och oss själva

Mer innehåll från MåBra
Dela på: