Grattis, alla 40-plussare! Därför är livet härligare efter 40

Idag är varken 40, 50 eller 60 någon ålder och tack vare att vi tar allt bättre hand om oss själva och vår hälsa finns det massor av fördelar för 20-taggarna att avundas oss äldre kvinnor.

Här är 7 anledningar till varför livet blir härligare efter 40:

1. Du kan (och vill!) vara dig själv

Dina intressen skiljde sig från vad ”alla andra” var intresserade av när ni var yngre. Ditt skratt kanske skiljde sig åt från mängden och du ansträngde dig för att ha kläder som passade in i gänget. Idag förstår du att det inte är värt att vara någon annan än dig själv och du gör det i precis de kläder du tycker om och med umgängets högsta skratt. Befriande!

Läs också: 7 vitaminer som är extra viktiga efter 40

2. Kroppen är din vän

Tidigare avskydde du dina gropar i låren, tyckte magen var för mjuk och armarna för svaga. Med åldern har du insett vilken stark följeslagare du har i din kropp som har burit dig hela livet. Idag är kroppen din vän och du behandlar den som en vän också.

3. Du är modigare

Du har lärt dig den hårda vägen – genom egna misstag – och vågar idag stå upp för dig själv och säga ifrån när något inte känns rätt. Du kanske inte är helt immun mot vad andra tycker och tänker om dig, men du bryr dig inte alls i samma utsträckning som när du var yngre. Så skönt!

Läs också: Därför blir vi lyckligare med åldern

4. Möjligheterna är fler

Pigg o kry som 20-någonting? Absolut. Men som fyrtioåring har du troligtvis mer pengar på banken, en annan position i karriären och (kanske) äldre barn som tillåter dig att ha fler valmöjligheter än för 10-20 år sedan. Hurra!

5. Sexet är bättre

Fumliga händer, osäkerhet och enformat. Borta är åren med ungdomssex och idag är du säker i vem du är, vad du tycker om och är inte rädd för att be om det. Sex blir så mycket bättre när man är trygg i sig själv.

Läs också: Därför blir kvinnors sexliv bättre efter 40

6. Dina vänner är självvalda

En av fördelarna med att bli äldre är att vi lär känna oss själva och förstår våra behov. När vi gör detta är det lättare att sålla bort människor som inte får oss att må bra eller ger oss det vi behöver. Kvar blir då de människor du verkligen uppskattar och har en trygg och härlig relation med.

Artikeln publicerades först på Femina.

 

10 inspirerande kvinnor som visar att ålder bara är en siffra

Läs också: 10 inspirerande kvinnor som visar att ålder bara är en siffra

 

Utvald läsning