Forskare har hittat molekylen som är "källan till ungdom"

06 apr, 2017 
https://image.mabra.com/elle-thowewl-205x130.jpg.jpg?imageId=6446483&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Thowe Wagner Larsson
Glöm skönhetsvård för rynkor och mat som sägs bromsa åldrandet. Nu har forskarna hittat lösningen på vårt åldrande.
Annons

Forskare vid Harvard Medical School i Boston, USA, har identifierat en molekyl som både fördröjer åldrande och drar tillbaka ålderstecken. Studier har utförts på möss med goda resultat och forskarna hoppas nu på att kunna utföra tester på människor inom ett halvår.

Molekylen heter NAD+ och finns redan i våra kroppar. När en cell har en stor mängd NAD+ hjälper molekylen enzymen PARP1 som då kan arbeta med att hålla kroppen ung.

Läs också: Så får du en superhjärna som inte åldras!

Genom att injiciera en föregångare till NAD+ i en grupp äldre möss kunde forskarna se att NAD+ drog tillbaka ålderstecken och samtidigt kunde skydda mot framtida åldrande.

Recept.se Nyhetsbrev

”Efter enbart en vecka kunde vi inte se skillnad på cellerna hos de gamla och de yngre mössen”, säger David Sinclair som är forskningschef för studien.

Läs också: Därför åldras du i förtid om du inte tränar

”Det här är det närmaste vi någonsin kommit en effektiv anti-åldringsmedicin, och antagligen dröjer det bara tre till fem år innan det kommer ut på marknaden”, fortsätter han.

Källa Illustrerad Vetenskap

 

Här är maten som påskyndar åldrandet

Läs också: Här är maten som påskyndar åldrandet

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons