SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Här är företaget som inför tre timmars obligatorisk träning – på arbetstid

19 okt, 2020 
AvHanna Carlsson
Skoföretaget Icebug har satt friskvård på jobbschemat. Företaget satsar nu på att få anställda att röra på sig mer, med hjälp av tre obligatoriska träningstimmar i veckan – på arbetstid.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Videon kunde inte hittas

För den som har svårt att få träningen att passa in i livspusslet verkar skoföretaget Icebugs nya satsning på friskvård vara en bra spark i träningsbaken. Den nya satsningen är ett steg i att öka produktiviteten men även välmåendet hos de anställda.

– Hälsan och välmåendet hos de som jobbar på Icebug är viktig för att skapa hållbarhet på individuell nivå, säger Lhina Segerbo, People & Culture Manager på Icebug. Att röra på sig och komma ut i naturen gör inte bara att du mår bättre, det påverkar också koncentration, minne, kreativitet och stresstålighet.

Ökad energi bland de anställda

Bakgrunden till initiativet är att företaget vill spegla den aktiva livsstilen de säljer.

– Att träning får en att må bättre samtidigt som man gör ett bättre jobb, är ingen åsikt. Det är fakta. Självklart vill vi att vår personal ska må så bra som möjligt, och kan det samtidigt göra att vi skapar mer värde för företaget är ju det en fantastisk kombination, säger Lhina Segerbo.

Annons

För att träningen säkert ska bli av är den dessutom schemalagd. Varje måndag, onsdag och fredag mellan 11 och 12 stänger de kontoret för en timmes träning. De anställda väljer då själva vilken aktivitet de vill utöva och om de vill göra det på egen hand eller tillsammans med andra.

Och den obligatoriska träningen har gett resultat hos Icebug. I den senaste medarbetarundersökningen svarade 92 procent av de anställda att de upplever att de har en ökad produktivitet och mer energi sedan träningen infördes. Lika många svarade även ja på frågan om det nu är lättare att få ihop livspusslet.

– För oss är det här nästa naturliga steg i att vara ett hållbart företag och en ansvarstagande arbetsgivare. Vi delar gärna med oss av våra lärdomar och hoppas att fler företag vill ta efter, säger Lhina Segerbo.

Läs mer:

Lista: Hälsoföretagen som anmälts för falsk reklam under corona

Forskare: Därför räcker det med 32 timmars arbetsvecka

Här är företagen som låter dig gå på föräldraledighet – för din hundvalp

Annons