FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

Flera Nyhetsmorgon-profiler sjuka i covid-19 – TV4:s mörkande

03 nov, 2020 
Programledarna för nyhetsmorgon sjuka i covid
Jenny Alversjö och Steffo Törnquist har insjuknat i covid-19, och enligt uppgifter till Dagens Media ska det vara fler på Nyhetsmorgon som drabbats av misstänkta coronasymptom – något som TV4 varken dementerar eller bekräftar.
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19Brand logo
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

De senaste dagarna har smittan av covid-19 ökat markant, och så sent som förra veckan skärpte Folkhälsomyndigheten restriktionerna. Och den ökade smittspridningen har nu tagit sig till TV4 och Nyhetsmorgon-programledarna. Under gårdagen gick Steffo Törnquist ut med att han drabbats av viruset, och därför varit sängliggandes i dagar. I en video på Instagram berättar han:

– Jag hade över 40 grader i en dryg vecka, lite trångt att andas och det blev syrgas och dropp och ja, jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, säger Steffo och fortsätter:

– Har jag smak? Nej, det har jag inte. Har jag doft? Nej, det har jag inte heller.

Steffo Törnquist och Jenny Alversjö stoppas från TV4 på grund av covid-19

Tillsammans med kollegan Jenny Strömstedt skulle han ha lett TV4:s presidentvalvaka idag och imorgon, men istället blir han ersatt av Anders Pihlblad.

Annons

Men Steffo Törnquist är inte den enda som insjuknat i covid-19 bland Nyhetsmorgon-profilerna. Jenny Alversjö, som även hon skulle ha varit med och jobbat under det rådande presidentvalet, får nu lov att stanna hemma i sängen och sjukskriva sig från jobbet.

”Hade sett fram emot den här veckan i flera år. Fyra närmare bestämt. Nu kan jag inte sända med mina kollegor och det blir inget USA-valsmaraton för mig. Är sjuk i covid-19 och får följa allt från sängen. Men vilken sändning! Lyckliga alla vi som får titta. Heja Nyhetsmorgon och TV4!”, skriver Jenny Alversjö i ett inlägg på Instagram.

Redan i söndags fick Jenny Alversjö ställa in sin Nyhetsmorgon-sändning på grund av förkylningssymptom. Hon ersattes då av kollegan Thomas Ritter.

Se också TV4:s nya satsning programleds av Maria Forsblom.

TV4:s ord om uppgifterna

Enligt uppgifter till Dagens Media ska det vara fler på Nyhetsmorgon som upplever misstänkta coronasymptom, något som framgår i en artikel som publicerades under gårdagen. Men Johanna Thulin, som är chef för Nyhetsmorgon, varken bekräftar eller dementerar uppgifterna.

– Vi kommenterar inte enskilda medarbetares hälsotillstånd, säger hon till Dagens Media.

Foto: TV4

LÄS MER:

Steffo Törnquist och Jenny Alversjö sjuka i corona: "Åkte på en coronasmäll"

Dags för bunkring igen - det här köper svenskarna hem just nu

Jul i coronatider: Psykologernas bästa tips för att hantera oro och besvikelse

Annons