FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

"Du är inte dansk" – se barnens reaktion på politikernas budskap

08 mar, 2017 
I ett starkt videoklipp får barn höra att de inte är danska, trots att de är födda och uppvuxna i Danmark.
Annons

Danska riksdagen skrev ett yttrande där man delade upp danskar och invandrare – men hur skulle barn reagera om någon plötsligt sa: ”Du är inte dansk”? Det har byrån Gorilla Video tagit reda på.

I ett starkt klipp frågar de barn var de kommer ifrån. De svarar Danmark, eftersom det är där de är födda och uppvuxna. Men sedan får de höra att det är fel. De är inte danskar.

Se barnens reaktioner här:

Delägaren till byrån Gorilla Videos heter Alex Labour tillsammans med två vänner har han gjort videon. Han har berättat för danska tv2 att barnen som medverkar i videon är deras egna eller barn till nära vänner. Han berättar också att trots att barnen inte kände till alla detaljer innan inspelningen så fick de stöd av filmteamet.

Klippet blev snabbt viralt och har setts över två miljoner gånger. Riksdagsledamoten som skrev yttrandet har nu backat och uttryckt att uttalandet var klumpigt.

– Vi menade inte så, säger han till danska tv2.

 

5 saker du aldrig ska säga till ditt barn

Läs också: 5 saker du aldrig ska säga till ditt barn

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons