Detta gör svenska kvinnor i karantän – 5 vanligaste aktiviteterna

kvinna som läser korsord

Vårvintern 2020 har minst sagt varit speciell. I stället för att vi, vår vana trogen, börjar röra oss alltmer utomhus stannar många inomhus för att minska risken för att bli smittade, eller smitta andra, med det fruktade coronaviruset.

Att sitta i hemkarantän behöver inte bara vara av ondo. Kreativiteten flödar i svenska hem och du har säkert kommit på nya och spännande saker att roa dig med på hemmaplan. Börjar fantasin tryta, eller är du bara nyfiken på vad resten av befolkningen gör i sina hem? Vi har svaret på hur svenskarna har tillbringat tiden i karantän hittills.

Om undersökningen

Undersökningen gjordes mellan den 16 april och den 21 april 2020 på allas.se där läsarna fick svara på frågan om vilket deras främsta tidsfördriv varit under tiden de varit tvungna att stanna hemma. Formuläret bestod av 14 alternativ där det gick att välja fler än ett. Totalt svarade 3 209 personer på undersökningen varav drygt 80 procent av de tillfrågade är kvinnor mellan 35 och 70 år.

Detta har flest svenskar tillbringat tiden med under coronaviruset

En klar majoritet, 1 896 personer, svarade att de lägger sin tid på att titta på tv-serier och filmer. Detta alternativ följdes av 1 077 personer som utmanar de små grå genom att lösa korsord – en alltid lika populär sysselsättning.

Det tredje mest populära alternativet är mer praktiskt orienterat och handlar om att jobba i trädgården. Hela 1 053 av de tillfrågade uppgav att de lägger tiden i hemkarantän på aktiviteter som att rensa ogräs, plantera blommor och beskära sina fruktträd.

Den som inte har en trädgård ägnar sig gärna åt sitt hem mer än vanligt, i alla fall om man får tro undersökningen. Nästan 1 000 personer uppgav att de städar väldigt mycket mer än vanligt, tätt följt av de 882 personer som uppgav att de har börjat baka. Nästan lika många, 851, uppgav att de blivit riktiga bokmalar under tiden i karantän och läser böcker på löpande band.

Källor: allas.se och Google Analytics

Foto: TT

Studie: Så påverkas sexlivet av karantänen

Coronaviruset: Vad innebär hemkarantän? Det får du göra – och inte göra!

8 hälsofördelar: Därför är det bra att fortsätta träna – trots karantän

Senaste nytt om Coronaviruset:

WHO utlyser globalt nödläge med anledning av Coronaviruset

Här har vi samlat att vi skrivit och vet om det nya coronaviruset SARS-CoV-19, som orsakar sjukdomen covid-19.

Läs allt om coronaviruset här