Blir dina trosor blekta av din vagina? Här är anledningen

Trosor som blir missfärgade.

Alla som har en vagina vet att det är en oändligt spännande källa till roliga, härliga och udda fakta. Förutom att den kan leverera både barn, mens och flytningar är den också porten till härlig njutning. Men visste du att den också är orsaken till att trosorna helt plötsligt byter färg?

Många tjejer med mörkare trosor kan efter några månaders användning (såklart du har tvättat dem mellan varje gång, men du fattar!) märka att grenen ändrar färg. Den kan bli både ljusare eller missfärgad och det beror faktiskt på underlivets ph-värde.

Eller slidans, närmare bestämt. För i slidan ska det vara en sur miljö (det är därför du ska vara försiktig med att tvätta dig med tvål där) och ph-värdet ska ligga mellan 3,8 och 4,5.

Ur slidan kommer det ju flytningar, i olika mängd och karaktär och det är flytningarna som också påverkar tygets färg när de kommer i kontakt med varandra i trosorna. Så länge dina flytningar inte luktar illa eller har konstig konsistens är detta ingenting att oroa sig över. Men det kan vara klokt att skydda underkläderna med ett trosskydd om du tycker att fenomenet är jobbigt.

flytningar-farg

Läs mer:

14 saker du vill veta om ditt underliv – men inte vågar fråga

4 livsmedel att äta för en frisk snippa!

Lukter från underlivet som du borde ha koll på

Källa: umo.se
Foto: IBL

Utvald läsning