SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Därför fryser du om händerna på jobbet – och det kan du göra åt problemet

31 aug, 2017 
AvNanna von Knorring
Fryser du ofta om händerna när du är på jobbet? Du är inte ensam. Här är en av de vanliga orsakerna som kan vara boven bakom problemet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Att lida av kalla händer är inget ovanligt och det kan finnas flera anledningar till att du fryser om händerna. Men om du oftast fryser när du är på jobbet kan det vara en vanlig och ofta bortglömd orsak som ligger bakom – nämligen spända axlar.

– Även om det finns ett stort antal möjliga anledningar till ständigt kalla händer så kan en av orsakerna vara stelhet i axlarna, vilket är vanligt bland personer som jobbar vid en dator under en längre tid, säger massören Polly Stevens till Good Housekeeping och fortsätter:

– Spänningarna i axlarna kan orsaka ett lätt tryck på musklerna i armhålan som i sin tur kan bromsa blodflödet från arm till hand och orsaka kalla händer.

Läs också: Fryser du ofta? 5 ruggigt vanliga orsaker! 

För att minska på spänningarna och förebygga kalla fingrar kan det hjälpa att stretcha, få en massage, röra på sig eller ta ett varmt bad för att få musklerna att slappna av. Lider du av kroniskt kalla händer och stela axlar bör du ta hjälp av en läkare samt få din hållning kontrollerad.

Inte stel i axlarna? Andra faktorer som kan vara boven bakom dina kalla fingrar är nervositet, rökning, stillasittande, ärftlighet, lufttemperaturen eller din klädsel.

Foto: Shutterstock   Källor: Good Housekeeping, Vårdguiden

 

Därför fryser du hela tiden – men inte andra

Därför fryser du mer än andra

Läs också: Därför fryser du hela tiden – men inte andra

 

Annons