SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Claudia Galli slutade dricka för barnens skull: "De ska inte behöva se"

28 sep, 2017 
Jonatan Berggren
Claudia Galli Concha slutade dricka i samband med sin första graviditet. 3,5 år senare har hon ännu inte börjat, för sina barns skull.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

När Claudia Galli Concha, 38, blev gravid med dottern Chloe, 2, under 2014 slutade hon naturligt att dricka. Men när dottern väl var född fortsatte Claudia sitt uppehåll under tiden hon ammade.

”För mig går inte alkohol och amning ihop. Nu kommer säkert flera ställa sig upp och skrika i protest och komma med en massa förklaringar på procenttal hit och dit som går ut i bröstmjölken, men nej, för mig skulle det kännas jättekonstigt”, skriver Claudia i sin blogg.

Frågan om alkohol och amning är omdiskuterad, men enligt Landstinget finns inga risker med måttliga mängder.

Läs också: My Skarsgård drack en flaska vodka om dagen

”Enligt forskning innebär det inga medicinska risker för barnet att få i sig alkohol om du dricker måttliga mängder alkohol när du ammar. Med det menas ett till två glas vin eller motsvarande en till två gånger i veckan. Den alkoholmängd barnet då kan få i sig med bröstmjölken är så liten att den inte i sig kan påverka barnet”, står det i Vårdguidens rekommendationer.

Annons

Men för Claudia har de senaste 3,5 årens nykterhet handlat om mer än amning. I slutet av 2016 föddes hennes och maken Manuel Conchas, 35, andra dotter Celeste och det är för barnen skull skådespelerskan valt att avstå sprit.

”Jag vill inte att mina barn ska behöva se berusade människor, framförallt inte deras föräldrar eller nära men helst inga fulla överhuvudtaget. Jag vill aldrig att Chloe ska tveka på mig, undra varför jag beter mig annorlunda, luktar annorlunda, pratar annorlunda. Jag vill alltid vara 100% Claudia när jag är med barnen.”

Läs också: Kan jag dricka alkohol fast jag ammar?

På sin blogg har Claudia fått flera frågor om sitt val, och valde därför att förklara.

”Jag vill ju då även understryka att jag absolut inte moraliserar, folk gör vad dom vill men inte i närheten av min barn.”, avslutar hon.

Foto: IBL, Colourbox, Instagram

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

 

10 kändisars ord om hur de uppfostrar sina barn

Läs också: 10 kändisars ord om hur de uppfostrar sina barn

 

Annons