SömnMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebrist

Carolina Gynning om sin kropp: “Tog tre graviditeter att älska den”

20 dec, 2021 
carolina gynning och dottern Vildaa
”Det tog mig tre graviditeter att älska min kropp igen”, berättar Carolina Gynning ett halvår efter tredje dotterns födsel och gör klart att hon nu känner sig hel.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: Allt om Gynning och Viktors kärlekshistoriaBrand logo
TV: Allt om Gynning och Viktors kärlekshistoria

Under sommaren blev Carolina Gynning, 43, mamma för tredje gången, dottern Vilda som är det första gemensamma barnet tillsammans med Viktor Philipson kom i juni. Carolina Gynning har sedan tidigare döttrarna Alicia, 9, och Adele, 7.

Carolina Gynning är tillfreds med sin kropp

Lagom till att dottern Vilda blir sex månader gammal, öppnar mamma Gynning upp och delar med sig av sin nya insikt. Carolina Gynning har kommit fram till att det skulle krävas tre graviditeter innan det att hon skulle börja älska sin kropp igen.

”Tre gånger skulle min kropp växa bära och föda och nu är jag tillfreds. Jag vet att jag drömde om att komma tillbaka till min vältränade kropp när jag var som mest höggravid! När jag knappt kunde resa mig upp för att ryggen gjorde så ont. Men nu när jag bär Vilda i mina armar har stressen lagt sig. Jag är tillfreds”, skriver hon på sina sociala medier samtidigt som hon delar med sig av en avklädd bild på sig själv tillsammans med dottern.

”Jag har tränat så jag fått blodsmak i munnen”

Som barn fick hon se bantningstips i magasin efter magasin, bara en grej av många som hon menar ligger till grund för att hon har haft ”skevt kroppsideal” genom hela sitt liv. Hon berättar att hennes tid som modell också satt sina spår i hennes medvetna vad gäller sina tankar om hur en kropp ska och inte ska se ut.

Annons

”Det värsta yrket för någon som egentligen inte är trådsmal. Jag fick jämt höra att om jag bara gick ner lite fler kilo så skulle jag kunna få dem bra jobben för jag hade ett vackert ansikte men min kropp var inte tillräckligt smal”, säger hon och poängterar att dessa tankar inte var lätta att tampas med.

”Att jag skulle se ut på ett visst sätt för att accepteras. Efter mina två andra graviditeter har jag bantat ner mig direkt, jag har tränat tills jag fick blodsmak i munnen och hoppat över måltider för att bli densamma som innan. Tills nu efter barn nummer tre. Nu känner jag mig hel.”

Carolina Gynnings tacktal till dottern Vilda

Nu menar Carolina Gynning att dotterns nedslag på jorden ändrat på år av invant beteende, och hon tackar Vilda för att hon nu kan se på sin kropp med andra ögon.

”Tack Vilda min lilla läkande unge för den lärdomen. Utan dig hade jag fortfarande plågat mig själv. Nu ska jag träna för att bli stark och njuta av all sorts mat, no more stupid diets or negative thought about my curves!”, avslutar hon samtidigt som hon önskar alla en god jul.

Carolina Gynning med döttrarna Alicia och Adele på biopremiär 2020.

Foto: TT/Instagram

Se också: Carolina Gynnings stilresa genom årenBrand logo
Se också: Carolina Gynnings stilresa genom åren
Annons