Carina Bergs oro för barnet i magen

Carina och Erik Berg
Carina och Erik Berg — En tidslinje
Slå på ljud

Det var i oktober som Carina Berg visade upp bebismagen på Instagram för första gången, och bekräftade att paret ska bli föräldrar igen, och att sonen Otto ska bli storebror.

I säsongsavslutningen av Bergs drömkåk på Kanal 5 berättar hon och maken Erik Berg mer om känslorna kring den oväntade graviditeten. I avsnittet överraskar de snickaren Andreas, som de har jobbat tätt ihop med, med att de ska få barn. Paret har då varit och gjort ett så kallat kub-test där de kollat om fostret mår bra.

– Jag vet inte om vi har smält det här ännu, säger Carina Berg i programmet, och får medhåll av Erik:

– Jag är fortfarande lite halvchockad.

Paret har haft jobbiga erfarenheter tidigare när de försökt få barn. I sin kamp att få sonen Otto genomled Carina Berg ett missfall, och programledaren trodde hon var för gammal för att få barn.

– Vi har ju både bra och dåliga erfarenheter just från det där kub-testet som man gör i vecka tolv. En gång så var det Otto och då var det helt fantastiskt. Men gången innan det var det en bebis som inte levde när vi kom dit och bara skulle kontrollera att allt var bra, säger Carina Berg i Bergs drömkåk.

Hon fortsätter:

– Så jag hade ganska hög puls där.

Carina Bergs oro under graviditeten

När hon kom till barnmorskan hade hon svårt att formulera sig.

– Jag ville att den här ultraljudsbarnmorskan skulle förstå att ... jag vet inte ... jag hade ett behov att säga till henne: ”Jag tar inget för givet nu här”.

Medan Otto Berg var planerad och resultatet av en utdragen process, så var hans syskon lite mer oväntad, om än lika efterlängtad.

– Det här lillasyskonet bara gled in och la sig till rätta. Det blir ett år och tre månader emellan, säger Carina Berg i programmet.

LÄS MER

Carina berg visar upp gravidmagen – bryter tystnaden om oron

Carina Berg om graviditeten: ”Erik började tvärgråta”

Bergs drömkåk: Gravida Carina och Erik om nya projekten på ön

Utvald läsning