Bergs drömkåk: Gravida Carina och Erik om nya projekten på ön

Erik Berg och Carina Berg med sonen Otto.

I första avsnittet av andra säsongen av Bergs drömkåk är det mycket känslor som kommer upp till ytan. Foto: DPlay

Carina och Erik Berg — En tidslinje
Slå på ljud

I den första säsongen av "Bergs drömkåk" fick vi följa Carina och Erik Berg när de renoverade stora huset på sin ö i Stockholms skärgård. Carina Berg var dessutom gravid med parets första barn – sonen Otto som föddes i december 2019.

Tisdagen den 27 oktober var det premiär för säsong 2 av "Bergs drömkåk" – och vi får återigen följa parets renoveringsäventyr. Denna gång är det ett fallfärdigt gästhuset, två mindre byggnader och delar av trädgården som ska fixas till.

Dessutom meddelande paret Berg nyligen att de är gravida igen – bara tio månader efter Ottos födelse! De avslöjade nyheten på Instagram:

”Lilla älskling. Välkommen till oss när du är färdigbakad till våren. Vi är fyra lyckliga och väldans glatt överraskade familjemedlemmar som väntar på dig med massa kärlek och gos”, skriver Carina på Instagram.

Carina berg har varit väldigt öppen med parets kamp för att bli gravida och berättat att de fått flera missfall innan Otto blev verklighet. Carina har sedan tidigare sonen Holger, 10, från sitt tidigare äktenskap med tv-profilen Kristian Luuk.

Säsong 2 av Bergs drömkåk på DPlay

Paret berättar i Nyhetsmorgon i TV4 att de fick lite hybris efter första säsongen, då de renoverade det stora bostadshuset och det blev så mycket bättre än de någonsin vågat tro.

– Man kände hur ens kurva på Bygg gick rakt uppåt, berättar Erik Berg, som också känner att han blivit 2000 procent bättre på att bygga efter projektet.

Men Carinas och Eriks nyfunna självförtroende inom byggandet har inte alltid teckning – inte om man skulle fråga Anderas Gammas, som agerade parets byggledare under arbetet.

– Nä, vi har ju råkat ha sönder lite maskiner och grejer, erkänner Erik i morgonsoffan.

Starkare relation med sonen Otto

Att renovera är ju som bekant något som kan slita mycket på en relation och som genom tiderna orsakat en och annan skilsmässa, men Carina och Erik beskriver att de blivit ett starkare par tack vare renoveringen.

– Vi har liksom krokat arm och sett renoveringen som vår gemensamma fiende, istället för varandra, säger Erik Berg.

– Vi har också varit väldigt förlåtande mot varande och öppna för varandras idéer, även om vi inte alltid hållit med varandra, fortsätter Carina.

Hon berättar bland annat att hon hade en idé om att göra om en gammal eka till ett jordgubbsland, samtidigt som Erik ville bygga en basketplan. Nu finns där bägge delarna.

Men självklart har det också funnit motgångar, och att lille Otto inte lärt sig sova om nätterna än var inte till hjälp.

– Det är klart vi har grinat och svurit mycket under resans gång, det är tungt, säger Carina.

Carina och Erik Bergs tipsar inför renoveringen

När paret får frågan om vilka tips de skulle vilja ge andra nybörjare som ska sätta igång med en renovering är valet inte svårt:

– Bra verktyg! Det hjälper verkligen. Och ha inte sönder dem.

Se hela klippet i Nyhetsmorgon här.

Bergs drömkåk streamar på DPlay nu, och sänds på Kanal 5 på tisdagar kl 21.

Foto: DPlay

...

Läs mer:

Carina Bergs tårar efter beslutet med familjen

Carina Bergs första bild på sonen Otto får följarna att häpna

6 kända kvinnor som öppnat upp om sina missfall

Utvald läsning