FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

MåBra:s reporter skakar efter Gröna Lunds nya rekordläskiga åk – Ikaros

27 apr, 2017 
https://image.mabra.com/image-6446184?imageId=6446184&width=1320&height=689
Joel Linde
Ikaros är Gröna Lunds stora nyhet 2017. Den har kostat 75 miljoner att bygga och de pengarna kommer garanterat räcka till att sätta djupa spår i alla som vågar sig upp till solen på toppen.
Annons

Gröna Lund slår upp portarna för 134:e året och 2017 års höjdpunkt är också bokstavligen (nästan) den högsta punkten – Ikaros. Känd från grekisk mytologi, han är grabben som flög mot solen på vingar av vax, men allteftersom han kom närmre smälte hans vingar och han föll mot en säker död i Egeiska havet.

Det är en berättelse om övermod och hybris – exakt samma egenskaper som krävs om du vill ge dig upp de 95 metrarna, demonstrativt böjas över 90 grader så att du hänger med ansiktet rätt ner mot marken och sedan – efter sekunder som känns längre än när du råkade se Änglagård tillsammans med föräldrarna som nioåring – släppas ner mot marken i 90 kilometer i timmen.

Så här såg det ut. Det är inte vackert.

Videon kunde inte hittas

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons