Annie Lööf avslöjar dotterns namn – och berättar vilken vecka hon föddes i

Annie Lööf och hennes första bild på bebis

I slutet av augusti gick Annie Lööf ut med nyheten om att hon och maken Carl-Johan Lööf väntar tillökning. Det var på Instagram som centerledaren först avslöjade nyheten – då hon publicerade en bild på sig själv och sin familj följt av texten:

”Vår dotter ska bli storasyster! Om allt går som det ska kommer familjen att bli fyra någon gång under första delen av nästa år.”

Att det skulle dröja ända till nästa år stämde dock inte – bebisen kom nämligen till världen redan i början av december. Den 4:e december delade Annie Lööf med sig av beskedet om att hon och maken fått sitt andra barn. Hon publicerade en bild på bebisens fot, följt av texten:

”Två nya små fötter som ska springa och vandra på denna jord! En stolt storasyster fick igår en liten, liten lillasyster! Vi båda mår under omständigheterna bra och kommer att få ligga på sjukhus en längre tid då dottern är född allt för tidigt. Vi är så tacksamma för livet, för vår andra dotter och för svensk sjukvård. Tack alla medarbetare inom sjukvården som har tagit hand om mig under den senaste tiden och för allt det ni gjort och gör framåt för vår nya familjemedlem. Ni är ovärderliga”.

Se också fem fakta om Annie Lööf du inte visste om.

Hyllar svenska vården

Nu, en vecka efter att bebisen kommit till världen, har Annie Lööf publicerat ett nytt inlägg på Instagram – där hon både hyllar vården, avslöjar dotterns namn och berättar vilken vecka hon föddes i:

”I dag är det Nobeldagen, för att hylla forskning, vetenskap och kunskap. Men det är också vår andra dotters, Sagas, 1-veckas dag! Jag firar kvällen med vit sjukhusrock, med matlåda med köttfärssås och med en dyrbar och fantastisk skatt på mitt bröst. .

Eftersom Saga behövde se dagens ljus redan i vecka 28 vill jag en Nobeldag som denna skänka en tanke till den fantastiska neonatalvården vi har i Sverige. Den forskningen och vården har lett till att många prematura barn inte bara får se dagens ljus utan också får upptäcka hela världen”.

Foto: Ali Lorestani/DN/TT

Läs mer:

Annie Lööf har blivit mamma – här är kändisarnas gratulationer

Annie Lööf och maken väntar barn: ”Väldigt roligt”

Utvald läsning