Annie Lööf – 5 saker ni garanterat inte visste om partiledaren

03 sep, 2021 
Annie Lööf med Robyn
Annie Lööf på scen med Robyn 2012. Foto: TT/YouTube.
Annie Lööf firar 10 år som partiledare för Centerpartiet och under fredagen gästar hon Helenius hörna för att prata mer om sin tid som politiker. Men vem är hon privat? Här är fem saker man inte visste om Annie Lööf.
Annons
Annie Lööf gästar Renées brygga
Annie Lööf gästar Renées brygga

Annie Lööf, 38, är i ropet mest hela tiden kopplat till olika politiska tillställningar och nyheter. Hon höll nyligen ett väl uppmärksammat sommartal och har även uttryckt sig kritiskt mot Stefan Löfvéns avgång. Men vem är hon utanför sin roll som partiledare?

Här är fem roliga fakta från Annie Lööfs privatliv, som du troligtvis inte visste!

Annie Lööfs privatliv – 5 fakta du inte visste

1. Annie är laktosintolerant

I en YouTube-video visar Annie Lööf, i sann ”MTV Cribs”-anda upp sitt kylskåp. Hon avslöjar bland annat att hennes favoritsnacks är morötter och popcorn, men också att hon är laktosintolerant.

– Jag är laktoskänslig. Men ibland kan ni ändå se mig mumsa på en mjukglass och det är ju lite farligt, men då har jag ofta tagit en liten tablett innan, säger hon skrattandes hon i videon.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons
Annie Lööf har fått ligga på sjukhus i tio veckor efter en tidig förlossning, men nu mår både mamma och dotter bättre.

2. Annie har sjungit i gosspelkör

Annie har sjungit i en gosspelskör som heter Livslust, vilken drivs av Missionskyran i Värnamo, där hon är ifrån. De ska ha varit en ganska välkänd kör, då de fick resa runt och uppträda i flertalet städer.

– Vi turnerande runt. Vi var bland annat i Storbritannien i olika kyrkor och för olika organisationer, men också runt om i Sverige, förklarar hon på YouTube.

Men någon sångröst menar hon inte att hon har.

– Jag brukar skämta om att jag inte var solist utan att jag sjöng just i kör för att man inte ska höra min stämma.

3. Annie Lööf föddes som Annie Johansson

Samma år som Annie blev partiledare gifte hon sig med civilingenjören Carl-Johan Carlsson, 41. Tillsammans valde det släktnamnet Lööf. Idag består deras familj av två döttrar som heter Ester och Saga Lööf och är födda 2015 och 2019.

Annie och hennes man på bröllopsdagen
Annie Lööf och Carl-Johan Lööf på sin bröllopsdag. Foto: Expressen/Helene Ekstrand.

– Efternamnet Lööf är Calles mammas flicknamn, ett namn som både hans syster, systerdotter och mormor bär. En stolt Skilingarydssläkt och knektnamn vars historia stavas parkettgolv. Runt om i landet har släkten Lööf i över 100 år lagt parkettgolv. Det är en stolt och fin historia som jag och Calle nu kommer bära vidare", ska hon ha skrivit på sin blogg i samband med bröllopet, rapporterar Expressen.

Annons

4. Annie har tävlat i luftgevärsskytte

Annie är en riktig mångsysslare! Högt och lågt – från gosspelkör till luftgevärsskytte. Under ganska många år ska hon ha tävlat i luftgevärsskytte både liggandes och stående, förklarar hon på YouTube. Hon menar att hon var rätt duktig men att synen till slut ska ha satt stopp.

– Det var faktiskt så jag insåg att jag hade synfel och att jag behövde glasögon, eller linser som jag använder nu då.

Även Ulf Kristersson och Stefan Löfven har tvingats isolera sig.

5. Annie har blivit utsedd till Årets makthavare

2012 vart Annie utsedd till Årets makthavare. Hon berättar på sin YouTube-kanal om hur hon glad hon var, då hon inte visste att hon skulle få det när hon närvarade på tillställningen.

– Jag trodde jag skulle dela ut ett pris, men så fick jag själv ett pris som Årets makthavare, och fick dela scen med Robyn som då blev Årets svensk i världen! Och jag har ju älskat Robyn sen jag var riktigt riktigt liten så jag måste erkänna att jag blev lite starstruck.

Annons