Anna Brolins bebis på sjukhus: "Vår lilla fighter krigar på"

Programledaren Anna Brolin födde i december sin andre son – 2,890 kg och 49 cm lång var han, och anlände enligt tv-profilen själv i rekordfart!

Men den lilles liv har hittills inte varit utan problem. Den 9 mars hade pojken åkt på en svår förkylning och Anna fick åka in till sjukhuset för att kolla läget.

”Inte lätt att vara liten och dyngförkyld”, skrev mamman då i ett Instagram-inlägg med bilden nedan:

Beskedet var dock värre än befarat – familjens yngsta hade åkt på RS-virus. ”Det där befarade… högst laddade RS-viruset var det som spökade för den här krabaten. Högst troligt en ”present” från storebrors förskolebacillgäng… tufft att vara vinterbebis och dessutom lillebror. Några fler som sitter i detta virusträsk?”, skriver Anna Brolin i nästa inlägg.

Läs också: Studie: Barn blir lika sjuka trots handsprit

RS-viruset ger samma symptom som en förkylning: Snuva, hosta och feber. Om barnet blir så trött att det inte orkar dricka, eller verkar ha svårt att andas, är det läge att söka vård. Något Anna Brolin och maken Jesper också fått göra. Sonen har nu legat inlagd på Sachsska Barnsjukhuset i tre nätter. Och det tar förstår på krafterna.

”Till alla bebisföräldrar: stay out of RS…  Ingen lek för det där föräldrahjärtat”, skriver programledaren i ännu ett inlägg.

Hon passar också på att tacka svensk sjukvård som tagit så bra hand om pojken och resten av familjen under denna jobbiga tid.

”Den här lilla troopern är vår egen lilla superhjälte just nu. Som han kämpar. Men på tal om hjältar, kan inte nog beskriva tacksamheten till alla undersköterskor, sjuksköterskor, läkare som finns till förfogande 24/7 trots alla tuffa arbetsförhållanden och pressade lägen. Ni är värda alla hyllningar i världen. Sanna vardagshjältar varje minut.” 

Läs också: Är barnet för sjukt för skolan? Ny tjänst avgör

Vi håller alla tummar vi har för ett snabbt tillfrisknande! Och på Annas i skrivande stund senaste bild ser det onekligen ljusare ut:

Sjunde dagen med RS-virus bjussar lillen på ett underbart leende: ”Ett leende som belönas med koksaltlösning från snäll sköterska. Men framförallt ett leende som betyder ett steg framåt.”

Foto: IBL, Instagram/@annabrolin

Utvald läsning