Amy Schumers svar till alla mammaskammare efter kritiken

Amy Schumer med nyfödda sonen Gene i famnen.

Amy Schumer, 37, och maken Chris Fischer, 39, blev föräldrar till lilla Gene Attell i början av maj, bara timmar innan Meghan Markle och prins Harry välkomnade sin son Archie till världen. Något Amy inte var sen att skämta om på Instagram:

”10.55 i går kväll föddes vår kunglige son”

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Sedan dess har komikern flitigt delat med sig av sin nya vardag som nybliven mamma. Och de utmaningar man ställs inför. Amy Schumer är känd för sina ärliga skildringar och för sin avslappnade humor.

Men graviditeten var tuff för Amy, som tvingades ställa in delar av sin turné på grund av sitt extrema illamående. Så när hon väl var tillbaka på scen två veckor efter förlossningen ville hon förstås dela det med sina fans.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Något som hyllades av många men som också mötte en hel del kritik bland Amy Schumers nära nio miljoner följare på Instagram:

”Ursäkta. Vad?! Födde inte du barn för typ 5 minuter sedan?”

”Redan???? Det är sinnessjukt!!! Och omänskligt. Kontrakt eller inte så borde du ha rätt till minst sex veckors mammaledighet.”

”Men Jesus, Amy. Låt stygnen läka först. Jag ligger fortfarande på soffan och min yngsta är tre år.”

Med glimten i ögat svarade Amy själv på en av de mer stöttande kommentarerna att ”hon alltid velat bli mammaskammad”. Och den tuffa kritiken har tillsynes inte rört komikerstjärnan i ryggen. Snarare tvärtom. I en klockren comeback som postades häromdagen ses hon sitta på en säng med en bröstpump kopplad till vardera bröst med en varm hälsning till alla mammaskammare:

”Skickar kärlek till alla mammor som skammat mig för gårdagens standup”

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

 

Och kändiseliten är inte sena att sluta upp bakom Amys sköna kontring. Bland kommentarerna på bilden märks bland andra Selma Blair, Demi Lovato, Debra Messing och Tess Holliday som samtliga hyllar Amy och kallar henne ”gudinna” och ”rockstjärna”.

Kändisarna hyllar Amy Schumer i kommentarer på Instagram

Och vi kan bara hålla med. Humor före hat. Härliga Amy!

Läs mer:

9 gånger Amy Schumer bevisat att hon är ett geni

Amy Schumer har gift sig – se bilderna här

Amy Schumer tjockhånas efter baddräktsomslaget – hennes svar är allt