SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

Agnes Carlsson om stora livsbeslutet: Vill inte styras av rädslor

09 feb, 2020 
Agnes Carlsson i Skavlan
Agnes Carlsson har hållit sig från rampljuset en lång tid. Nu berättar artisten i tv-programmet Skavlan om vad hon lärt sig under sin paus.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Folkkära artisten Agnes Carlsson, 31, uppmärksammades av svenska folket när hon var med i succéprogrammet Idol 2005, där hon vann hela tävlingen.

En tid senare fick hon och kollegan Björn Skifs, 72, äran att sjunga tillsammans på kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop.

När Agnes sedan fick chansen att delta i omtalade TV4-programmet Så mycket bättre år 2013, så tackade hon ja – och där glänste hon!

Men efter det har det inte varit mycket ljud från sångerskan, utan hon försvann helt från rampljuset. På flera år släppte hon varken några nya låtar, eller uppdaterade sina fans på Instagram.

Behovet av att känna frihet

Det var när Agnes i höstas släppte Aviciis låt Tough love som hon bröt tystnaden efter flera års tystnad. Den nya låten har spelats in med ingen mindre än hennes fästman Vincent Pontare, 39, som hon varit tillsammans med sedan 2009.

När Agnes kom tillbaka efter sin långa paus från rampljuset så berättade hon att anledningen var att hon hade ett behov av att känna frihet.

Annons

– Jag hade ett sånt jäkla behov av att bara känna den här friheten. En del av det var att kunna gå ut, klubba och inte bry sig om att man ska upp tidigt och sjunga dagen efter, har Agnes tidigare sagt i en intervju med P3.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

Klippte av sig håret

När Agnes Carlsson var gäst i tv-programmet Skavlan berättade hon återigen om anledningen till pausen.

– Jag kände väldigt tydligt att jag ville ha ett avbrott. Hur vill jag gå vidare? Vill jag göra musik, och om jag vill fortsätta med musik, hur vill jag göra det då?

Det första Agnes gjorde efter beslutet att ta ett steg tillbaka var att klippa av sig det långa håret.

– Det kanske låter som en liten grej, men för mig innebar det nya tider. Håret var en trygghetsgrej för mig, och nu var det bort med det.

Annons

”Det är så lätt att styras av rädslor”

Att klippa av sig håret var ett sätt för Agnes att känna sig fri – och så här beskriver hon vad frihet är för henne.

– Frihet är att göra det man vill, att inte styras av rädslor, det är så lätt att styras av det. Ju mer man kan drivas av det som gör en lycklig och som man känner kärlek till, desto enklare blir livet. Det är frihet för mig.

I Skavlan avslöjade hon även vad hon sysslat med och lärt sig under sin paus.

– Jag är en person som från början inte varit så spirituell, eller tyckt att det varit mycket flummigt, men det finns också mycket som inte är det, säger Agnes i programmet.

Har utbildat sig

Hon tar upp en tibetansk skål och förklarar att första gången hon var med om att en sådan användes var när hon var på en yoga-klass.

– Det är jättebra. Dels om man är som jag som inte mediterar så mycket, men ändå vill bli lugn. Kombinationen med vibrationen och ljudet gör att man väldigt snabbt går ner i ett lugn, berättar Agnes Carlsson.

Enligt Agnes används dessa tibetanska skålar dels för meditation men också klangskålsmassage. Detta är något som Agnes även utbildat sig till – klangskålsmassör.

FOTO: SVT

FOTO: SVT, Karin Törnblom/TT

Läs mer:

Ann Wilson: Så fuldansar du dig till bättre hälsa

Rickard Söderberg om kroppsförändringen: Synd att alla bara pratar om utseendet

Helena Bergström om att bli äldre: Jag tycker om hur jag ser ut nu

Annons