6 små förändringar i vardagen – som gör dig mer framgångsrik

Framgång i livet innebär olika saker för olika människor. En del associerar det direkt med karriären, vissa med relationerna vi har med familj och vänner, medan andra kopplar det till den personliga utvecklingen.

Oavsett vad framgång innebär för dig så ligger grunden för den ofta i de små vardagliga handlingarna och vanorna som vi väljer att ha. Känns det som att du är fast i dina vanor och inte kan påverka varken dem eller din framgång? Det stämmer inte. Här följer sex små förändringar du kan göra i vardagen för att bli mer framgångsrik – och du kan börja redan i dag!

1. Håll koll på din framgång

Har du en ”att göra”-lista? Se till att även skaffa en ”gjort”-lista för att se hur mycket du lyckas göra (såväl stort som smått!) varje dag. Gör du redan det? Skriv då ner några saker du är tacksam för varje kväll för att reflektera över det du har lyckats med – det kommer göra under för ditt tankesätt.

Läs också: 8 (o)vanor som hindrar dig från att bli framgångsrik

2. Lär dig något nytt

Det kan vara ett ord, att laga en ny rätt till middag eller att läsa en artikel som lär dig något. Genom att lära dig något nytt varje dag håller du dig själv på tårna och din hjärna aktiv.

3. Utnyttja din lunchrast

Istället för att säcka ihop i en soffa på jobbet kan du utnyttja din tid på lunchrasten för att bli lite piggare och friskare. Ta en kort promenad eller lyssna på en intressant podcast så kommer eftermiddagen kännas betydligt lättare.

Läs också: 7 tecken på att du är mer framgångsrik än du tror

4. Säg ja OCH nej

Varje gång du säger ja till något, säger du även nej till något annat som du skulle ha kunnat göra istället. Se till att du säger ja till det du verkligen vill och som för dig framåt i livet, inte det du tror att du borde säga ja till.

5. Prova meditation

Mindfulness är inte för alla, men en tyst minut eller två kan alla ha nytta av i vardagen. Det ger dig tid att samla tankarna och få ordning på allting som har skett under dagen i hjärnan.

Läs också: Forskare: En tyst minut kan göra underverk mot stress

6. Var positiv

När något negativt händer kan den enkla reaktionen vara att själv bli nedslagen, men genom att vara medveten om din reaktion kan du sakta men säkert ändra den till att bli positiv. Prova det på jobbet nästa gång något går snett, det är inte hela världen, så varför lägga tid på att deppa istället för att se framåt?

Foto: Shutterstock

Inspiration: Career Girl Daily, Business Insider

Utvald läsning