SömnMindfulnessOnt i magenVätskebristHuvudvärk

6 saker som kan göra livet lättare för dig med stora bröst

07 aug, 2019 
Problem med stora bröst.
Stora bröst kan medföra en hel del bekymmer. Men med smarta prioriteringar kan du minska många av dem rejält. Här är några saker som kan underlätta för dig som är storbystad.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Brösten är en av våra vanligaste kroppsnojor. En del kvinnor som har små bröst önskar att de var lite större, medan vissa som har stora bröst gärna skulle önska sig mindre. För stora bröst medför en del bekymmer. Vissa kläder är omöjliga att bära för den som är storbystad, att köpa behå eller bikini kan vara en både svår och kostsam historia och ryggont, nackbesvär och huvudvärk är vanliga problem. Dessutom medför brösten ofta en hel del oönskad uppmärksamhet.

Här är sex saker du som har stora bröst kan testa om du upplever dessa problem:

1. Prova ut och investera i behåar som passar riktigt bra

70 procent av de svenska kvinnorna bär fel storlek på behå. Har man riktigt stora bröst är man ofta tvingad att uppsöka specialbutiker för att hitta en behå som sitter bra, men faktum är att även du som bara har ganska stora också kan tjäna på att investera mer i din behågarderob. En behå i rätt storlek gör att behån sitter skönare, axelbanden inte skär in, brösten får en finare form och kläderna sitter bättre. Många med riktigt stora bröst föredrar en minimizer, vilket kan göra stor skillnad.

Annons

2. Stärk upp ryggen och bålen med styrketräning

Den ständiga framåtvikten ger lätt dålig hållning. Styrketräning hjälper dig att stärka och balansera upp din överkropp. Framförallt bör du träna core, rygg och baksidan av axlarna för att orka hålla en god hållning hela dagen. Men glöm heller inte att träna bröstmusklerna lite. Själva brösten går inte att träna upp, eftersom de består av fett och bröstvävnad, men lite muskler bakom kan ge ett fastare intryck. Välj gärna armhävningar eftersom de även stärker upp bålen. Och glöm inte att regelbundet sträcka ut bröstmusklerna som lätt blir extra korta och stela om de tillbringar sina dagar framåtlutade. Här hittar du bra förslag på övningar.

3. Ha alltid en riktigt bra sport-behå när du tränar

En stadig behå är viktigt för att göra träningen så bekväm som möjligt. Du som har stora bröst vet säkert redan att det är svårt att hitta sportbehåar som passar både runt ryggen och i kupan. Shock absorber gör riktigt bra behåar för storbystade, liksom Stay in place, Abecita, Swegmark och Anita of Sweden. Här tipsar vi om sportbehåar för dig med stora bröst!

Annons

4. Välj rätt material och passform på kläderna

Stora bröst ställer andra krav på kläderna än små bröst. Ibland blir passformen helt fel för att brösten måste styra storleken. För långa ärmar och bylsigt över magen om du inte vill ha glipande knappar eller brösten som en enda ihoptryckt limpa… Ribbade eller glansiga kläder och högt knäppta skjortor får brösten att se ännu större ut. Vissa skärningar är omöjliga att bära utan behå. Och de där små tejpbitarna som ska hålla uppe tuttarna utan behå är det inte tal om.

Tänk på att välja material som är följsamma, så slipper du tältlooken om du inte vill ha den. Omlottskärning är också en riktig vinnare för stora bröst.

Visst lockas man gärna att välja smala nederdelar för att balansera upp en större överdel, men det kan också vara fint att väga upp på nederkroppen för att få balans på siluetten. Allt för vida byxor gör att figuren försvinner helt, men en byxa som är lätt utställd nertill kan ge bättre proportioner.

Annons

Bästa sitter dock alltid de kläder du trivs och känner dig bekväm i!

5. Välj rätt säng

Har du problem med ryggen är det viktigt att ha en säng som avlastar när du sover. Gå till en expertbutik och be om hjälp att prova ut en säng som passar dina behov och sovpreferenser.

6. Och glöm inte – sträck på dig!

Genom att sträcka på dig minskar du risk för smärta i axlar och nacke, en risk som är extra stor för dig med storlek större upptill.

Foto: TT

Läs mer:

5 vanliga misstag vi gör när vi köper bh – och så undviker du dem

Här kan du köpa bh i större storlekar

Stora bröst begränsar kvinnors träning

Annons