HuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig matPollenallergi

6 gånger städning är (minst) lika effektivt som träning!

06 okt, 2016 
Inte tid att träna? Ingen fara – du kan förbränna många kalorier bara genom att röja hemma. Få reda på exakt hur många här.
Annons

Visste du att du kan förbränna MINST lika många kalorier på att städa som på att besöka gymmet. Här får du exempel på 6 städjobb som är lika bra som ett träningspass.

Kaloriåtgången avser 30 minuters aktiviteter och är uträknat för en person som är cirka 170 cm lång och väger runt 65 kg. Väger du mer, förbränner du mer, väger du mindre förbränner du också något mindre.

6 sätt du kan bränna kalorier på att städa

1. Städa badrummet – 79 kalorier

Ge dig i kast med skrubbandet och förbränn lika många kalorier på en halvtimme som du gör på ett lika långt danspass. Inte ens i närheten så roligt, kanske, men effektivt!

2. Damma – 109 kalorier

Här har vi en riktig kalorislukare! På med träningskläderna, fram med dammtrasan och sträck dig efter de där ställena som aldrig får tillräckligt med uppmärksamhet under städningen!

3. Moppa golv – 90 kalorier

Orkar du inte gå och träna i dag? Att moppa golv kanske inte är lika roligt som en zumba-timme men du förbränner lika många kalorier som under 15 minuters dansande till de latinska rytmnerna…

Annons

4. Dammsuga – 96 kalorier

Vem behöver en crosstrainer för att förbränna kalorier när det finns dammsugare? På en halvtimme förbränner du lika många kalorier som du gör under 10 minuter på maskinen – fler om du har mycket trappor hemma! Och du behöver inte ens lämna huset…

5. Putsa fönster – 79 kalorier

Att putsa fönster förbränner lika många kalorier som att kämpa 10 minuter i roddmaskinen. Det är ett perfekt sätt att förbränna kalorier OCH träna armarna samtidigt.

6. Städa spisen och ugnen – 79 kalorier

Den mest avskydda av alla hushållssysslor! Ändra inställning till det förhatliga jobbet och tänk på det som en kaloriförbrännare istället. Ägna dig en halvtimme åt jobbet och gläds åt resultatet OCH vetskapen att du förbränt lika många kalorier som under 10 minuter på en träningscykel.

Källa: Good Housekeeping
Text: Malin Perlheden
Bild: Shutterstock

Artikeln kommer från allers.se, mer från samma sajt:

6 vanliga misstag som gör ditt hem svårstädat

 

 

Annons