10 saker du behöver byta ut oftare än du tror

Att din disktrasa behöver bytas ut med jämna mellanrum säger sig självt, men har du koll på exakt hur ofta du behöver byta ut din disktrasa helt – eller vad du kan göra för att hålla den fräsch längre?

Här listar vi 10 vanliga saker i ditt hem som du behöver byta ut med jämna mellanrum för att undvika att sprida bakterier och smuts i onödan.

Klicka på bilden och bläddra!

Toalettborstar blir föga förvånande snuskiga ganska snabbt och om du inte byter dem med jämna mellanrum riskerar du att den sprider mer smuts än du städar bort med den. Byt ut helt varannan månad.

Ge dina tänder och ditt tandkött extra bra chans att vara friskt genom att byta ut tandborsten var tredje månad.

Make up-borstar glöms ofta bort både när det gäller rengöring – och när det är dags att byta ut dem. Tvätta av dem regelbundet och byt ut helt vartannat år.

Din bäddmadrass bör bytas ut helt med intervaller på 10-15 år. Ett smart sätt att hålla den fräsch längre är att regelbundet vända den.

Huvudkuddar bör vädras och tvättas regelbundet, men trots detta bör du helt byta ut dem vartannat år.

Kökssvamparna är några av de värsta bakteriespridarna hemma hos dig. Byt ut ungefär varannan vecka eller när du märker att den börjar bli sunkig.

Handdukar slits mer än vi tror och riskerar att bli sladdriga och förlora sin absorberingsförmåga. Byt ut dem helt ungefär vartannat år.

Duschsvampar är rena rama himmelriket för bakterier. Skölj den ordentligt varje gång du duschat och byt ut den helt ungefär var tredje vecka.

Koka din diskborste minst en gång i veckan och byt ut den helt minst en gång i månaden.

Bakterier ÄLSKAR de varma och fuktiga miljöer som disktrasor erbjuder. Byt gärna ut den ett par gånger i veckan. Tycker du att det känns slösaktigt kan du koka den i vatten eller tvätta i tvättmaskin på minst 60 grader.

 

Källa: Hemtrevligt.se
Bild: Shutterstock