FörkylningHuskurerOnt i magenTarmproblemBenskörhetKlimakterietNyttig mat

10-åringens uppfinning kan rädda barn från att dö i varma bilar

20 jun, 2017 
Varje år dör flera barn och hundar av att lämnas i bilar som snart blir överhettade i solen. Tioårige Bishops uppfinning kan sätta stopp för fler dödsfall av den typen.
Annons

Det hela började med en tragiskt händelse. Tioårige Bishop Currys granne råkade lämna sin 6 månader gamla bebis i bilen en varm dag – något som bebisen inte överlevde.

Det fick Bishop att bestämma sig – han skulle uppfinna något som skulle kunna förhindra att sådana olyckor händer. Resultatet blev Oasis.

– Det bara kom till mig i mitt huvud, säger tioåringen till Huffpost.

Tanken är att Oasis ska känna av bilens temperatur, och när den blir för hög börjar uppfinningen ge ifrån sig kall luft, samtidigt som en antenn meddelar föräldrarna och myndigheter om vad som håller på att hända.

Än så länge finns Oasis endast som en 3D-modell av lera, men projektet tas på största allvar, och Bishops föräldrar har startat en GoFundMe-kampanj för att samla ihop de över 20 000 dollar som behövs för att bygga en riktig prototyp. I dagsläget har man fått in hela 23 700 dollar – så stöd för idén finns, minst sagt!

– Jag har fått en massa hjälp av mina föräldrar, berättar Bishop, som också fått en massa stöd från vänner och klasskamrater.

– De vill jobba för mig nu, berättar tioåringen.

Förra året dog nära 70 personer i överhettade bilar i USA, enligt siffror från CNN.

När Bishop växer upp vill han bli uppfinnare och bygga en tidsmaskin.

Källa: Huffpost

Foto: Instagram

 

Lämna aldrig barn eller hundar i en varm bil

Läs också: Lämna aldrig barn eller hundar i en varm bil

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons